top of page

Orta Seviye Oyuncular için En İyi 7 Tenis Raketi: Satın Alma Rehberi ve İncelemeleri

Güncelleme tarihi: 2 Şub 2022

Aşağıda yer alan incelemeler www.thetennistribe.com sitesinden alınmıştır. İnceleme sürecinin nasıl yapıldığını buradan öğrenebilirsiniz.

Ara oyuncu olarak raket ararken her markanın içerisinde onlarca marka ve daha onlarca model bulunmaktadır. Onlarca raket demo yaparak kolayca para kaybedebilirsiniz.

Ne tür bir oyununuz olursa olsun orta seviye oyuncular için en iyi tenis raketini bulabilmeniz için en iyi tenis markalarının hepsini araştırdık. Aşağıda, oyununuza uygun bir raketi nasıl seçeceğinizi öğreneceksiniz. O zaman bugün piyasadaki en iyi 7 orta seviye raketi göreceksiniz!

Orta Seviye Oyuncular için Tenis Raketi Nasıl Seçilir

Orta Seviye Bir Rakete Hazır mısınız?

Tenis Raketi Spesifikasyon Tablosu

Ne Tür Salınımınız Var?

Güç veya Kontrol Konusunda Yardıma mı İhtiyacınız Var?

Tekler, Çiftler veya Her İkisini Oynar mısınız?

Ne sıklıkla Tenis oynuyorsun? Gelişmiş Bir Oyuncu Olmak İster misiniz?

En İyi 7 Orta Düzey Tenis Raketinin İncelemeleri


 

#1 – Wilson Clash 100

#3 – Yonex EZONE 100

#4 – Head Graphene 360+ İnstict MP

#5 – Head Graphene 360+ Gravity Tour

#6 – Prince Textreme Warrior 100

Sonuç: En İyi Orta Seviye Raket Seçimimiz

İşte orta seviye tenisçiler için en iyi 7 tenis raketi. Her raketi aşağıda daha ayrıntılı olarak inceledik.

  • Wilson Clash 100 – En İyi Genel Orta Düzey Raket

  • Babolat Pure Drive – En İyi Gelişmiş Raket

  • Yonex Ezone 100 – Güç İçin En İyisi

  • Head Graphene 360+ Instinct MP – Maria Sharapova'nın Raketi

  • Head Graphene 360+ Gravity Tour – Kontrol İçin En İyisi

  • Prince Textreme Warrior 100 – Kadınlar ve Gençler için En İyi Hafif Raket

  • Babolat Pure Aero – Rafael Nadal'ın Raketi


Genel olarak en iyi orta rakete yönelik seçimimiz, Wilson tarafından yapılan yeni Clash 100'dür.

Wilson Clash İncelememizi Okuyun


 

Tenis raketinin nasıl seçileceği konusunda eksiksiz bir kılavuzumuz var , bu nedenle tenise geçiyorsanız veya daha önce raketler hakkında pek bir şey öğrenmediyseniz, oradan başlamanızı öneririz.

Kılavuzun Hızlı Özeti: Daha büyük raketler yeni başlayan oyuncular içindir ve daha fazla güç sağlar. Gelişmiş raketler daha küçüktür, ancak tipik olarak biraz daha ağırdır. Daha küçük raketler kontrole daha fazla yardımcı olur, ancak oyuncunun topla temas etmesi için daha küçük bir tatlı noktaları vardır.

Orta Seviye Bir Rakete Hazır mısınız?

Hangi tür raket ihtiyacınız olduğunu görmek için bunlardan hangisinin sizi en iyi tanımladığına karar verin.

Yeni Başlayan Tenisçiler

Teniste yeniyim ve sadece birkaç kez oynadım. Daha ciddi olmayı düşünüyorum ve daha fazla pratik yapmak için bir raket arıyorum. Ben de ders almaya başlayabilirim.

Bu sizseniz, en iyi başlangıç ​​tenis raketleri için seçtiklerimize bakın .

Orta Seviye Oyuncular

Eskiden eğlence amaçlı oynardım ama uzun zaman oldu VEYA son 12-24 ayda oynamaya başladım ve oyunumu bir sonraki seviyeye taşımak istiyorum. Topu sürekli olarak filenin üzerinden atabilirim ama sahada nereye gittiğini her zaman kontrol edemem. Çoğunlukla geri almaya çalışıyorum. Bir taraftan diğerine vurmayı tercih ederim (genellikle forehand). Yer vuruşlarım ve servislerim çok fazla güce veya spine sahip değil.

Bu sizseniz, doğru yerdesiniz!

İleri Seviye Oyuncular

Düzenli olarak oynuyorum ve atışları yerleştirme, güç ve spin ile kontrol ediyorum. Ben de güç ve spin ile servis atıyorum. Bu USTA ölçeğinde 4.0, bizde B kategorisi ve üstü olacaktır .

Bu sizi tanımlıyorsa, ileri düzey oyuncular için en iyi altı tenis raketimize göz atın .

Tenis Raketi Spesifikasyon Tablosu

Bu tablo, izlenecek iyi bir genel kılavuz sağlar. Bir raket yapmak için sadece bu metriklerden daha fazlası vardır, ancak, salıncak ağırlığı ve denge gibi şeyleri okumak için saatler harcamak istemiyorsanız, bunlar en önemlileridir.

Sadece Acemi Oyuncular

Orta Seviyeve Biraz Başlangıç

​Gelişmişve Bazı Orta Düzey

Raket Boyutu (inç kare)

107 – 115

​100 – 110

95 – 100

Raket Uzunluğu ( inç)

en az 27,5

​27 – 28

27 – 27,5

Raket Ağırlığı (gerilmiş)

11 Ons Altında

10.1 – 11.5 Ons

11 ons üzerinde

Fiyat

150 doların altında

100$ ve üzeri

150 $ ve üstü

Güç ve Kontrol

Daha fazla güç

Dengeli Raket

Daha Fazla Kontrol


Hala okuyorsan doğru yerde olduğuna karar verdin 🙂

Orta seviye oyuncular, yeni başlayan oyunculara göre bir raket seçerken göz önünde bulundurmaları gereken daha fazla şeye sahiptir. Daha iyi bir oyuncu olmaya başlıyorsunuz ve dikkate alınması gereken daha çok faktör var.

  • Ne tür bir salınım var?

  • Güç veya kontrol konusunda yardıma mı ihtiyacınız var?

  • Çiftler veya tekler oynuyor musunuz? Temel veya net oyuncu musunuz?

  • Ne sıklıkla oynarsın? Hızlı gelişmek ister misiniz?

Ne tür bir tenis raketine ihtiyacınız olduğuna karar vermek için aşağıdaki soruları kendiniz yanıtlayın.

Ne Tür Salınımınız Var?

Daha hızlı, daha uzun bir vuruş geliştiriyorsanız , daha küçük bir tenis raketine (105 inç karenin altında) bakmaya başlayabilirsiniz. Daha hızlı vuruşlar genellikle güç konusunda çok fazla yardıma ihtiyacınız olmadığı anlamına gelir, bu nedenle daha kontrollü bir raket daha iyi uyum sağlayacaktır. En iyi kontrol raketleri, Wilson Clash 100 ve Head Gravity Tour'dur .

Bir İçin kısa ya da daha yavaş salınım, yine raketi ekstra güç gerekebilir. Bu durumda 100-110 inç kare raketlere bakabilirsiniz. Güç daha büyük çerçevelerden gelir, bu nedenle Babolat Pure Drive veya Yonex EZONE 100 gibi daha kalın çerçeveli bir raket seçin. .

Güç veya Kontrol Konusunda Yardıma mı İhtiyacınız Var?

Orta seviye bir oyuncu olduğunuzda, şutlarınızı sahada daha iyi konumlandırmaya başlıyorsunuz. Ayrıca, topu ağ üzerinden sahanın derinliklerine geri getirmek için taban çizgisinden sürekli olarak güç üreten bir vuruş geliştirdiniz. Ne aradığınıza karar verirken raketin ağırlığını ve boyutunu da dikkate almak isteyeceksiniz.

Büyük çerçeveli ve geniş yüzey alanına sahip raketler genel olarak daha fazla güce sahip olacaktır. Daha küçük çerçeveler daha fazla kontrole sahip olacaktır.

Orta düzeyde beceri düzeyine ve iyi bir koordinasyona sahip fiziksel olarak uygun yetişkinlerin çoğu, 98 ila 104 inç kare ve 311 ila 326 gr arasında (kordajlı) bir raket seçebilir. Bu, vuruşunuzu geliştirirken iyi bir güç ve kontrol kombinasyonu sağlayacaktır.

Fiziksel olarak çoğu yetişkin kadar güçlü olmayan daha küçük kadınlar veya gençler için ağır bir raket tenisçi dirseğine ve diğer yaralanmalara yol açabilir. Bu durumda, daha büyük bir raket başlığıyla (105 inç karenin üzerinde) uzlaşın ve 297 gr altında bir şey seçin. Aşağıdaki Prince Textreme Warrior 100 bunun için en iyi seçenektir.

Tekler, Çiftler veya Her İkisini Oynar mısınız?

Bazı raketler, sahip olduğunuz oyunun türüne bağlı olarak, tekler için çiftlerden daha iyidir.

Temel çizgide kalmayı ve yer vuruşlarını yapmayı tercih eden oyuncular için, daha büyük bir tatlı nokta ve ekstra güç ile daha az hareket kabiliyetine sahip bir raket kullanabilirsiniz.

Çiftler oyuncuları, özellikle fileye girmeyi sevenler, çok yönlülüğü iyi olan bir rakete ihtiyaç duyarlar. Daha rekabetçi bir şekilde oynamaya başladığınızda, topun hızı artacaktır, bu nedenle hacimli bir raket tepki verme yeteneğinize zarar verecektir. Çiftler için en iyi tenis raketleri 104 inç karenin altındadır, bu da onları tutmayı ve manevra yapmayı kolaylaştırır. Ayrıca volenizi kontrol etmenize ve yerleştirmenize yardımcı olurlar.

Ne sıklıkla Tenis oynuyorsun? Gelişmiş Bir Oyuncu Olmak İster misiniz?

Gitmeye çalıştığınız yere bağlı olarak farklı bir rakete ihtiyacınız olacak. Tenisi daha ciddiye almaya, ligler ve turnuvalar oynamaya başlamayı planlıyorsanız, daha ileri bir beceri düzeyine geçmenizi sağlayan bir raket satın almanız gerekir. Prince raket dışında aşağıdaki seçeneklerden herhangi biri bunu yapmanıza yardımcı olacaktır. Derslerden tasarruf etmek için bir tenis topu makinesi satın almayı da düşünebilirsiniz .

Daha fazla tenis oynamaya devam ettikçe daha fazla tenis ekipmanı incelemesi okumak isteyebilirsiniz, böylece doğru tenis kordajları, raketlerinizi taşımak için tenis çantaları ve tenis ayakkabıları gibi daha iyi kort malzemeleri alabilirsiniz .

Bununla birlikte, sadece eğlence için ve formda kalmak için eğlence amaçlı vuruş yapmak istiyorsanız, daha küçük bir bütçeyle çalışabilir ve o kadar gelişmiş olmayan bir raket satın alabilirsiniz.



En İyi 7 Orta Düzey Tenis Raketinin İncelemeleri

Ardından, her bir raketin belirli orta düzey tenis oyuncuları türleri için neyin iyi bir seçim olduğunu gözden geçirerek her bir raketin ayrıntılarını inceleyeceğiz.

Aşağıdaki her incelemenin altında, 1 ila 3 dolar arasında bir ölçekte göreceli bir fiyat ve araştırmamıza dayalı olarak raketler için önerilen USTA Derecelendirme düzeyimizi göreceksiniz. Bazı raketler tüm beceri seviyeleri için iyidir, diğerleri ise daha spesifik oyuncu türleri içindir.

#1 – Wilson Clash 100

Wilson, tenisle ilgili her şeyin lider üreticisidir ve raketleri sektördeki en iyiler arasındadır. Yeni Clash serileri 2019'da çıktı ve Clash 100 hızla piyasadaki en çok satan orta seviye tenis raketlerinden biri haline geldi.

Yeni teknolojileri, bu raketi geçmişin Wilson tenis raketlerinden ayıran şeydir . Tamamen yeni bir seviyeye his, kontrol ve hareketlilik getiriyor. Single oyuncular topu kontrol etmekte ve rakiplerini hareket ettirmekte sorun yaşamazlar. Temel vuruşlarınızdaki konfor seviyesinin olabildiğince iyi olduğunu göreceksiniz. Çiftler oyuncuları için, voleleriniz için harika bir his ile manevra yapmak kolaydır.

Sadece 11 ons ağırlığındaki bu raketi sallamak da kolaydır. 16×19 dize deseni, zemin vuruşlarınızda topspin geliştirmenize izin verecektir. 100 inçlik çerçeve, diğer raketler arasında eşsiz olan kontrol ve konfor ile büyük bir tatlı noktaya sahiptir.

Bu, çerçeve esnekliğine odaklandığı için en güçlü raket değildir, ancak kendi gücünü üretebilen yetişkinler için en iyi seçenektir.

Lehte ve aleyhte olanlar

  • Mükemmel kontrol ile kolay manevra

  • Tüm raketler arasında en iyi his ve konfor

  • Salınımı çok kolay

  • Hızlı salınımları olan yetişkinler için harika

  • Sık oynamayan insanlar için pahalı










Bu, tenisteki en iyi genel raket için bizim seçimimiz. 2021 Babolat Pure Drive, benzersiz bir güç ve kontrol kombinasyonu sunarak onu çiftler veya tekler için en iyi tenis raketlerinden biri haline getiriyor . Başlangıç ​​seviyesinden orta seviyeye, hatta orta seviyeden ileri seviyeye geçiş yapıyorsanız, bu mükemmel bir seçimdir.

100 inç kare çerçeve, orta seviye oyuncular için mükemmel bir boyuttur. Geniş çerçeve ekstra güç sağlar ve kordaj deseni ekstra spin sağlar. Bu raket, basle line çizgisinden zemin vuruşları yapmak için istediğiniz her şeye sahiptir. 2021 Pure Drive, hissi ve konfor seviyesini artırmaya yardımcı olan yeni bir teknolojiye sahiptir.

317 gr (kordajlı), orta seviye oyuncular için güzel bir ağırlık. Pure Drive Lite serisinde BABOLAT en hafif modelidir. Hangi modelin sizin için en iyi olduğunu görmek için diğer Babolat raket incelemelerini okuyun .

Lehte ve aleyhte olanlar

  • Her seviye için harika

  • Güç ve kontrolün muhteşem dengesi

  • Topspin öğrenen oyuncular için mükemmel spin

  • Harika bir his ve büyük tatlı nokta

  • İyi kontrol, ancak en iyi seçenek değil













#3 – Yonex EZONE 100

Yonex, birçok profesyonel tenisçinin artık kullandığı büyüyen bir tenis raketi markasıdır. Yonex EZONE 100, birçok profesyonel kadın tenisçi tarafından kullanılmaktadır.

16×19 ip deseniyle birleştirilmiş 100 inç kare çerçeve, temelden spin ile çekimleri kontrol etmeyi kolaylaştırır. Yonex, çoğu tenis raketinden daha fazla konfor yaratan benzersiz çerçeve tasarımıyla tanınır. Ayrıca, 317 gr. çerçevenin genişliği ve ağırlığı, başlangıç ​​aşamasını henüz geçmiş oyuncular için ekstra güç sağlar.

Bu raket, ekstra spin ve güce ihtiyaç duyan orta ve ileri seviye oyuncular için idealdir. Raketin merkezine sürekli temas etmeyen yeni başlayanlar veya servis ve vole oyuncusu için harika bir raket değil.

Lehte ve aleyhte olanlar

  • Yer vuruşlarında büyük güç

  • En iyi noktada mükemmel topspin ve konfor

  • İyi hareket kabiliyeti ile hafif

  • Servislerde güç ve spin eklendi

  • Temelden tutarlı performans

  • Eğlence amaçlı orta seviye oyuncular için üst düzey fiyatlandırma

  • Ağda vole için harika değil












#4 – Head Graphene 360+ Instinct MP

Bu, derin vuruşlar yapmayı ve puanı baseline çizgisinden kontrol etmeyi seven oyuncular için en iyi ara rakettir. Aynı zamanda Maria Sharapova'nın kullandığı raket.

100 inç kare çerçeve, ona mükemmel bir tatlı nokta sağlar. Hafiflik ile birlikte bu raket, baseline çizgisinden veya fileden oynarsanız iyi bir manevra kabiliyetine sahiptir. Ancak, sahanın derinliklerinde eziyet etmek isteyen single oyuncular için mükemmeldir. Puanı kontrol edebilecek ve bu boyuttaki diğer raketlerin çoğundan daha iyi çizgilere geçebileceksiniz.

Bu tenis raketi, stabilitesi olmadığı için fileye gelmeyi seven çiftler oyuncular için harika bir raket değildir. Ancak çoğu beceri seviyesi için harika bir seçimdir. Head markasının bir parçasıysanız , diğer Head tenis raketi incelemelerimizi okuyun .

Lehte ve aleyhte olanlar

  • Yer vuruşları için harika spin ve kontrol

  • Dar çerçeve mükemmel manevra kabiliyeti yaratır

  • Ciddi tenisçiler için nispeten ucuz

  • Nette hızlı tempolu çiftler için harika değil

  • Volelerde çok iyi stabilite veya kontrol yok











#5 – Head Gravity Tour Racket

Head Graphene 360+ Yerçekimi Turu, burada incelenen yedi raket arasında en fazla kontrolü sunar. Bu, Alexander Zverev tarafından kullanılan raketin bir versiyonudur.

Yerçekimi Turu, 100 inç kare kafa boyutu, esnekliği ve hissi nedeniyle orta seviye oyuncular için mükemmeldir. Oyuncular, taban çizgisinden ve ağdan atışları için mükemmel kontrole sahip olacaklar. Listemizdeki diğer raketler kadar sıkma üretemeyeceksiniz, ancak tenis kortunun herhangi bir yerine topu koyabileceğinizi hissedeceksiniz.

Bu aynı zamanda listemizdeki en rahat, kol dostu raketlerden biridir. Bu, güç, his ve kontrolün mükemmel bir karışımını arayan hem çiftler hem de tekler oyuncuları için harika bir seçenektir.

Lehte ve aleyhte olanlar

  • Geri dönüşler, yer vuruşları ve volelerde mükemmel kontrol

  • Harika his ve konfor

  • Çok esnek, kol dostu raket

  • Çoğu beceri seviyesi için iyi

  • Bu listedeki çoğu raketten daha az güç ve dönüş











#6 – Prince Beast 100, Warrior 100

Prince, teniste en güvenilir markalardan biridir ve Textreme Warrior raketleri, bir ara rakette ihtiyacınız olan her şeyi sağlar.

Çok çeşitli beceri seviyeleri, Textreme Warrior ile oyunlarını uyarlayabilir ve geliştirebilir. Ayrıca, özellikle rekabetçi olmayan oyuncular için yukarıdaki Babolat seçeneklerinden daha uygun bir fiyattır.

100 inç karelik ip yatağı, onu spin ve kontrollerini geliştirmeye çalışan düşük seviyeli ara oyuncular için ideal bir raket yapar. Prince'in bu raketin içine koyduğu ileri teknoloji, çerçeve tasarımı ile birlikte yer vuruşlarında ekstra güç elde etmenizi ve servis atmanızı sağlar. 16×18 dize deseni, daha iyi topspin ve dilimleme veya tekme servisleri elde etmenize yardımcı olacaktır.

Raket aynı zamanda sadece 292 gr (kordajlı) olup, onu listemizdeki en hafif raket yapar. Bu, fiziksel olarak güçlü olmayan gençler veya yetişkinler için harika. Ayrıca çiftlerde daha fazla hareketlilik sağlar.

Lehte ve aleyhte olanlar

  • Yer vuruşları ve servis için iyi kontrol ve dönüş

  • Harika his ve salınımı kolay

  • Mükemmel manevra kabiliyeti ile çok hafif

  • Başlangıç ​​ve orta seviye beceri seviyeleri için iyi

  • Üst düzey orta ila ileri düzey oyuncular için harika değil











Rafael Nadal tarafından kullanılan Babolat Pure Areo, piyasadaki en iyi spin raketidir. Hızlı, büyük bir vuruşunuz varsa ve taban çizgisinden çok fazla topspin vurmayı seviyorsanız, bu raket tam size göre.

Çerçeve, daha büyük bir vuruş alanı için 100 inç karedir ve ayrıca havayı kesmek için aerodinamik teknoloji ile üretilmiştir. Bu, daha fazla raket kafası hızı oluşturmanıza ve dolayısıyla top üzerinde dönmenize yardımcı olacaktır. Tavsiye edilen ip gerilimi düşük 50'lerdedir, böylece servisinizde de tonlarca güç yaratabilirsiniz.

Orta seviye oyuncular için, tekli oynuyorsanız ve topspin ile şutlarınızı ve puanınızı kontrol etme yeteneğinizi geliştirmek istiyorsanız bu harika bir seçenektir. Bu raket, hızlı çiftler veya daha fazla kontrol isteyen oyuncular için ideal değildir. Salınımı daha da kolay bir raket istiyorsanız Pure Aero Lite'a göz atın .

Babolat Pure Aero İncelememizin tamamını okuyun .

Lehte ve aleyhte olanlar

  • Güç ve spin için en iyi raket

  • Ağır vuruşlar ve güçlü servis

  • Büyük tatlı nokta iyi bir his verir

  • Tüm beceri seviyeleri için iyi

  • Kontrol için harika değil

  • Çift oyuncular için ideal değil











Sonuç: En İyi Orta Seviye Raket Seçimimiz

Orta seviyedeki tenisçilerin seçebilecekleri kelimenin tam anlamıyla yüzlerce raket vardır. Oynama stilinize ve hedeflerinize bağlı olarak, belirli bir raket gerekir.

Ancak orta seviye oyuncular için piyasadaki en iyi tenis raketi için bizim seçimimiz Wilson Clash 100'dür .

Clash 100, yeni başlayanlar, orta ve ileri düzey oyuncular için harika çalışıyor, bu nedenle oyununuzu geliştirirken raketleri değiştirmeniz gerekmeyecek. Wilson, en iyi kontrol, konfor ve his ile mükemmel "oyuncu raketini" yarattı. Bu raket, çiftler için hareketlilik ve teklerde yer vuruşları için bir his ve spin kombinasyonu sağlar.




bottom of page