top of page

Yeni Başlayanlar İçin En İyi 7 Tenis Raketi: Satın Alma Rehberi ve İncelemeleri

Güncelleme tarihi: 29 Oca 2022

Aşağıda yer alan incelemeler www.thetennistribe.com sitesinden alınmıştır. İnceleme sürecinin nasıl yapıldığını buradan öğrenebilirsiniz.


Her şeyden önce, eğer buradaysanız, muhtemelen yeni başlıyorsunuzdur. O halde tenise hoş geldiniz! Çok seveceksin 🙂

Aşağıda, bir tenis raketi satın alırken göz önünde bulundurmanız gereken her şeyi ve bugün piyasadaki yeni başlayanlar için en iyi tenis raketlerini göstereceğiz. İster eğlence amaçlı bir oyuncu olarak kalmak ister daha rekabetçi bir tenis oyuncusu olmayı öğrenmek isteyin, mükemmel raketi bulmanıza yardımcı olacağız.

  • Yeni Başlayanlar İçin Tenis Raketi Nasıl Seçilir

  • Tenis Raketi Çerçeve Boyutları

  • Beceri Seviyesine Dayalı Raket Spesifikasyon Tablosu

  • Kavrama Boyutları

  • Kordaj ve Tansiyon Seçimi

  • Acemi Yetişkinler İçin En İyi Tenis Raketi

  • Yeni Başlayan Bayanlar İçin En İyi Tenis Raketi

  • Başlangıç ​​ve Orta Seviye Oyuncular için En İyi Tenis Raketi

  • Başlangıç ​​İçin En İyi 7 Raket – İncelendi

#1 – Head TI S6

#2 – Babolat Pure Drive 110

#3 – Wilson Clash 108

#4 – Head MicroGEL Radikal

#5 – Wilson Hyper Hammer 5.3 (büyük boy)

#6 – Babolat Pure Aero Lite

  • Yeni Başlayanlar İçin En İyi Ucuz Tenis Raketi

#7 – Wilson Tour Slam Tenis Raketi

  • Sonuç: En İyi Başlangıç ​​Raketi Seçimimiz

Yeni Başlayanlar İçin Tenis Raketi Nasıl Seçilir

Yeni başlayan bir oyuncu olarak tenis raketi seçerken dikkate almanız gereken bir kaç soru; .

  • Raket bir çocuk veya bir yetişkin için mi?

  • Şutlarınız için güç yaratmak için yardıma ihtiyacınız olacak mı? Yoksa daha fazla kontrole mi ihtiyacınız olacak? – Başka bir deyişle, fiziksel olarak ne kadar güçlüsünüz?

  • Rekreasyonel bir oyuncu olarak kalmayı mı bekliyorsunuz yoksa daha rekabetçi mi olmak istiyorsunuz?

  • Bütçeniz nedir?

Bu soruları nasıl cevaplarsanız cevaplayın, aşağıda harika bir seçim bulabileceksiniz.

Acemi oyuncular için en iyi tenis raketleri, yeni başlayanların iyi oynamasına yardımcı olacak birkaç özelliğe sahiptir.

Tenis Raketi Çerçeve Boyutları

Dikkate alınması gereken ilk şey çerçeve boyutudur . Genel olarak, yeni başlayanlar, özellikle şutlarınızda güç yaratmak için yardıma ihtiyacınız olacaksa, oldukça geniş çerçeveli bir raket seçmek isteyeceklerdir.

Daha önce hiç (veya nadiren) tenis oynamadığınız için, daha bağışlayıcı bir raket de isteyeceksiniz. Roger Federer küçük bir raket kullanabiliyor çünkü her seferinde topa raket tellerinde aynı noktadan vuruyor.

Yeni başlayanlar tüm tellerde topla temas edecekler, bu nedenle büyük boy bir raket kafasına sahip olmak istersiniz . 100 inç kareden fazlası, oyuna yeni başlayan oyuncular için en iyisidir. Bu size büyük bir tatlı nokta denilen şeyi verecektir. Tatlı nokta ne kadar büyükse, temas noktanızla o kadar az hassas olmanız gerekir.


Tatlı noktanın dışında topa temas ettiğinizde top istediğiniz yere gitmiyor.

Beceri Seviyesine Dayalı Raket Spesifikasyon Tablosu

İşte farklı oyuncu türleri için tenis raketi özelliklerini gösteren genel bir tablo.

Tabii ki, bu sizin özel beceri setinize göre değişecektir ve bu çizelgede istisnalar olacaktır. Örneğin, el-göz koordinasyonunu içeren birçok başka spor yapıyorsanız, güç konusunda çok fazla yardıma ihtiyacınız olmayabilir ve daha küçük bir tatlı noktaya sahip daha küçük bir raket kullanabilirsiniz.

Kavrama Boyutları

Kavrama boyutu için, çoğu raketin 4 ⅕ ila 4 ⅝ arasında değişen çeşitli seçeneklerle geldiğini göreceksiniz. Raketin alt kısmında kavrama boyutunu bulabilirsiniz. Bazen, kesir yerine 1 ile 5 arasında boyutu temsil eden bir sayı vardır (sağdaki resme bakın).

Çoğu oyuncu 4⅜ kullanmalı - sapın altında 4⅜ veya 3 arayın. Elleriniz küçükse 4¼ (2) ile başlayabilirsiniz ve daha büyük elleriniz varsa 4½ (4) ile başlayabilirsiniz.


Kavrama boyutunu bulmak için raketin altındaki numaraya bakın.

Raketlerimden birinde 3, diğerinde 2 kavrama boyutuna sahibim. Aynı hissi vermeleri için daha küçük raket üzerinde ekstra bir tutuş kullanıyorum ve harika çalışıyor.

Bu nedenle, emin değilseniz, daha küçük seçeneği seçin ve çok küçükse , farkı telafi etmek için en iyi tenis griplerinden herhangi birini sarabilirsiniz. Ancak, çok büyük kavrama boyutlu raket sipariş verirseniz, yapabileceğiniz pek bir şey yoktur.

Kordaj (Raket teli) ve Gerginlik(Tansiyon) Seçimi


Bir kordaj ve tansiyon seçerken, yeni gelenlerin bu kadar endişelenmesine gerek yok. Sadece yerel tenis mağazanızda nispeten ucuz olan bir kordaj(tel) seçin ve onlara üreticinin tavsiyesi ile rakete tel çekmelerini söyleyin. Genellikle bu, çerçevenin üzerine bir yere yazılır ve tipik olarak 10 poundluk bir aralık verir (yani 50 – 60 libre). Bu durumda, sadece ortayı (55 lbs) seçin.

Genel olarak, gevşek teller daha fazla güç ve daha büyük bir tatlı nokta sağlayacaktır. Gevşek aynı zamanda tenisçi dirseği yaralanmalarını önlemek için daha yararlıdır çünkü o kadar sert salınım yapmanız gerekmeyecektir. En iyi tenisçi dirseği braketleri de yaralanmayı önlemeye yardımcı olabilir. Daha sıkı teller size daha fazla kontrol sağlar, ancak daha küçük bir tatlı nokta ve daha az his verir.

Acemi Yetişkinler İçin En İyi Tenis Raketi

Yukarıda tartışıldığı gibi, tenis oynamayı öğrenen yetişkinler için büyük boy raket denen şeyle başlamak istersiniz . Bu, raketin başının normalden daha büyük olduğu anlamına gelir.

Yeni başlayanlar için büyük boy raketler genellikle 100 inç karenin üzerinde ve 27+ inç uzunluğundadır.

Bu, oyuncuya tellerde daha fazla yüzey alanı verir ve bu da hata için daha fazla alan sağlar. Her seferinde merkeze vurmanız gerekmez, bu nedenle raket daha bağışlayıcıdır.

Çoğu tenis raketi üreticisi, en popüler raketlerinin büyük boyutlu bir modelini yapar.

Raketin özelliklerine bakarak büyük olup olmadığını anlayabilirsiniz. Çoğu raket standart uzunlukta, 27 inç uzunluğundadır. Yeni başlayan yetişkinler, 27 inç veya daha fazla herhangi bir uzunluğu kullanabilir.

Büyük boy raketlerin yeni başlayanlar için iyi olmasının bir diğer nedeni de daha fazla güç yaratmalarıdır. Tenis oynamayı yeni öğrenirken, vuruşunuzu yavaş ve kontrol altında tutmak istersiniz. Büyük boy bir raket, topu net üzerinden geri almanız için size güç sağlayacaktır.

Yeni Başlayan Bayanlar İçin En İyi Tenis Raketi

Kadın tenisçiler genellikle güç konusunda daha fazla yardıma ihtiyaç duyarlar ve kontrol konusunda erkeklerden daha iyidirler. Bu nedenle yeni başlayan kadınların güçlü bir raket araması gerekir. En iyi seçenekler, kalın çerçeveli 105 ila 115 inç kare olacaktır.

Head TI S6 ve Babolat Drive 110 en iyi kadın seçimlerimizdir. Bu raketlerin her ikisi de, oyununuz geliştikçe hissetmek ve kontrol etmek için hafif teknolojiyle çok fazla güç sağlar. Aşağıdaki diğer birkaç iyi seçeneği de inceledik.


Başlangıç ​​ve Orta Seviye Oyuncular için En İyi Tenis Raketi

Oyunu biraz daha ciddiye almayı düşünen yeni başlayan tenisçiler, gelişmeye izin veren bir raket satın almak isteyeceklerdir. Büyük bir tatlı noktası olan, bağışlayıcı bir şey isteyeceksiniz. Ancak teniste geliştikçe orta seviye oyuncular için de etkili olacak bir raket gerekir.

Fit ve güçlü yetişkinler, kontrol ve hareketlilik konusunda yardımcı olacak raketler arayabilirler. Oyununuz ilerledikçe top daha hızlı geri gelecek, bu nedenle daha az hacimli bir rakete ihtiyacınız olacak.

100 ila 105 inç kare ve 27 ila 27.5 inç uzunluğunda bir raket arayın . Bu, iyi bir spin, güç ve kontrol kombinasyonu elde etmenize yardımcı olacaktır. Aşağıda bu özelliklere uyan birkaç seçenek vardır.

Aşağıdaki Wilson Clash 108 , Head MicroGEL Radical ve Head TI S6 , orta düzeyde tenise geçiş yapan oyuncular için harika seçeneklerdir.

Orta seviye oyuncular için en iyi tenis raketleri incelemelerimize bakın . (Yakında link eklenecek)

Başlangıç ​​İçin En İyi 7 Raket – İncelendi

Aşağıda, yeni başlayanlar için bugün mevcut olan en iyi tenis raketleri için yedi seçimimiz bulunmaktadır. Yedi raketin tümü yetişkin tenis raketleri olarak kabul edilir. Ayrıntılı açıklamaları, nispi fiyatı (1-3 ölçeğinde) ve raketler için önerilen USTA derecelendirme seviyemizi göreceksiniz. Ayrıca, raketin kendisinin bir görüntüsüyle birlikte artı ve eksilerin listesini de ekledik.

#1 – Head TI S6

Daha yaşlı gençler ve tenis oynamayı öğrenen yetişkinler için bu, 100 doların altındaki en iyi tenis raketidir .

Titanyum yapısı, hafif (252 Gr kordajlı) olduğu anlamına gelir, böylece baseline çizgisinden kolayca kontrol edebilir ve tenisçi dirseğinden kaçınabilirsiniz. Bu raket büyük bir çerçeveye sahip olduğundan ve ağırlığı başa doğru dengelendiğinden şutlarınızda güç üretebileceksiniz. 115 inç karelik büyük çerçeve boyutu, topa vurmanız durumunda büyük bir tatlı noktaya sahip olduğu anlamına gelir.

16×19 ip deseni, teniste daha iyi hale geldikçe şutlarınızda topspin üretebileceğiniz anlamına gelir. Bu raketteki ana teller, saptan uzaklaştıkça daha da genişler. Çerçeve teknolojisiyle birlikte bunun rakete mükemmel bir his verdiğini gördük.

Daha hevesli bir eğlence oyuncusu olmayı planlıyorsanız , bu raket aynı zamanda en iyi tenis raketidir . Ancak, hızlı tempolu bir oyun için filede manevra yapmak hantal ve zor olduğu için bu raketi ileri düzey oyuncular için önermiyoruz.

Diğer Head tenis raketi incelemelerini okuyun . (Yakında eklenecek)

Lehte ve aleyhte olanlar

  • Temelden büyük güç

  • Hafif – tenisçi dirseği ve yaralanmayı önler

  • Büyük bir tatlı nokta ile harika bir his

  • Nispeten ucuz

  • Ağda hantal ve manevra yapmak zor

  • Üst düzey orta seviye oyuncular için değil


#2 – Babolat Pure Drive 110

Babolat, piyasadaki en iyi tenis raketlerinden bazılarını yapar ve bu raket, büyük bir bütçeniz varsa ve hızlı bir şekilde geliştirmek istiyorsanız, yetişkinler için başlangıç ​​seviyesindeki mükemmel tenis raketidir.

Babolat Pure Drive'ın bu versiyonu hafiftir ve daha büyük bir tatlı nokta için büyük bir kafa (110 inç kare) ile ağda manevra yapmak kolaydır. Geniş çerçeve güç üretmeye yardımcı olacaktır. Kordaj deseni, oyununuzu geliştirmeye devam ederken kullanmaya devam edebilmeniz için dönüş oluşturmaya yardımcı olur. Ayrıca ara oyuncu olmayı planlıyorsanız, raket değiştirmek zorunda kalmazsınız.

Diğer Babolat raket incelemelerini okuyun . (Yakında eklenecek)

Lehte ve aleyhte olanlar

  • Yer vuruşları için mükemmel güç

  • Büyük tatlı nokta

  • Çoğu başlangıç ​​raketinden daha fazla kontrol

  • Topspin'i nasıl vuracağınızı öğrenmek için harika

  • Orta seviye oyuncular için iyi

  • Çoğu başlangıç ​​raketinden daha pahalı

  • Üst düzey orta seviye oyuncular için değil


#3 – Wilson Clash 108

Wilson Clash tenis raketleri başlayanlar ve üst düzey orta oyuncular için mükemmel. Clash 108 ile hızlı bir şekilde geliştirebileceksiniz!

Bu raketin 108 inç kare başı, yeni başlayanlar için mükemmel olan büyük bir tatlı nokta oluşturur. Mükemmel kontrol ve rahatlığa sahip esnek bir rakettir. Ekstra 0,25 inç uzunluk, servis ve yer vuruşlarınıza güç katmanıza yardımcı olur. Topspin ile vuruş yapmayı öğrenmek isteyen yeni başlayanlar, Clash 108'in bol miktarda dönüş sağladığını görecekler.

Bu, piyasadaki en bağışlayıcı, konforlu tenis raketlerinden biridir. Çoğu başlangıç ​​raketinden daha pahalıdır. Ancak, sık sık tenis oynamayı planlıyorsanız ve hızlı bir şekilde gelişmek istiyorsanız, bu yatırıma değer.

Diğer Wilson raket incelemelerini okuyun .(Yakında eklenecek)

Lehte ve aleyhte olanlar

  • Kontrol için harika başlangıç ​​raketi

  • Hızlı iyileştirme sağlar

  • Çiftler için iyi hareketlilik

  • Kafa boyutu ve eklenen uzunluk daha fazla güç sağlar

  • En esnek ve rahat başlangıç ​​raketi (kolda kolay)

  • Çoğu başlangıç ​​raketinden daha pahalı



#4 – Head MicroGEL Radikal

Head MicroGEL Radical, tenis oyuncuları tarafından çeşitli beceri seviyelerinde kullanılabilir. Atletik yeni başlayanlar veya hızla orta seviye bir oyuncuya geçmek isteyenler için harika bir "tweener" raketidir. Aynı zamanda nispeten ucuz bir raket.

Bu raket 98 inçlik bir kafa boyutuna sahiptir, bu da onu kontrol ve manevra kabiliyeti için mükemmel kılar. Sıkı 18×20 dize deseni daha da fazla kontrol sağlar. Raketin 310 gr kafa ağırlığı da güç eklemeye yardımcı olur. Nispeten atletik ve el-göz koordinasyonu iyi olan oyuncular için bu harika bir rakettir.

Fiyatına göre, bu kesinlikle oyuncuların atışlarını yerleştirmelerine ve kontrol etmelerine yardımcı olmak için piyasadaki en iyi başlangıç ​​ve hatta orta seviye raketlerden biridir. Ancak, bunu ileri düzey yetişkin oyuncular için önermeyiz. Daha küçük kafa boyutu ile bu raket, spor yapmamış veya el-göz koordinasyonu ile mücadele etmemiş kişiler için de pek uygun değildir.

Lehte ve aleyhte olanlar

  • Kontrol için en iyi başlangıç ​​raketi

  • Başlangıç ​​ve orta seviye için harika geçiş raketi

  • Çiftler için iyi hareketlilik

  • El-göz koordinasyonu iyi olan atletik yeni başlayanlar için mükemmel

  • Başlangıç ​​raketi için küçük kafa boyutu

  • Yeni başlayanlar için biraz ağır


#5 – Wilson Hyper Hammer 5.3 (büyük boy)

Kontrol ve güç dengesi isteyen oyuncular için Wilson, Hyper raket serilerinde bu harika raketi yarattı.

Bu büyük boy raket (110 inç kare), çoğu başlangıç ​​raketinden daha sıkı bir ip düzenine (18×20) sahiptir. Bu, atışlarınızı tüm sahada daha iyi yerleştirmenize yardımcı olacaktır. 280 gr hafiftir ancak yine de oyununuzu bir sonraki seviyeye geçirmek için yeterince ağırdır.

Bunu ileri seviye veya üst seviye orta seviye oyuncular için önermesek de, bu, sık oynasanız bile oyununuzu geliştirmeniz için size birkaç yıl kazandıracak harika bir başlangıç ​​raketi.

Lehte ve aleyhte olanlar

  • Orta seviye oyuncular için iyi

  • Kordaj deseni daha fazla kontrol ve his sağlar

  • Yeni başlayanlar için nette iyi hareketlilik

  • Bazı başlangıç ​​raketlerinden daha az güç




#6 – Babolat Pure Aero Lite

Pure Aero, Rafael Nadal tarafından kullanılıyor. Bu hafif versiyon, daha gelişmiş oyuncular olma seçeneğine sahip olmak isteyen yeni başlayanlar için harika bir rakettir.

Babolat Pure Aero'nun Lite versiyonu, yeni tenisçilerin güç yaratmasına yardımcı olan sağlam, geniş bir çerçeveye sahiptir. Yeni başlayan bir raket için düşük olan 100 inç karelik bir çerçeveye sahiptir, ancak iyi bir el-göz koordinasyonunuz varsa veya başka sporlar yapıyorsanız yine de sorun olmaz. Sadece 270 gr.da, tenis oynamayı yeni öğreniyorsanız, salınım çok kolaydır. Çerçeve tasarımı ve kordaj deseni, oyununuzu bir sonraki seviyeye taşırken daha fazla spin eklemenize yardımcı olur.

Bu raketi, atletik yeni başlayanlar veya oyunlarını bir üst seviyeye çıkarmak isteyen eğlence amaçlı tenisçiler için öneriyoruz.

Lehte ve aleyhte olanlar

  • Başlangıç ​​raketi için iyi kontrol ve spin

  • Bir oyuncunun hızlı bir şekilde gelişmesine izin verir

  • His ve konfor için mükemmel tatlı nokta

  • Çoğu başlangıç ​​raketinden daha iyi his

  • Yeni başlayanlar için küçük çerçeve

  • Bu listedeki diğerlerinden daha pahalı




Yeni Başlayanlar İçin En İyi Ucuz Tenis Raketi

Çok kısıtlı bir bütçeniz varsa veya tek bir etkinlik için ucuz bir tenis raketine ihtiyacınız varsa, aşağıdaki Wilson raketini öneriyoruz. Piyasadaki 50 doların altındaki raketler arasında en iyi değere sahiptir. Wilson büyük, güvenilir bir tenis markasıdır ve kaliteli tenis malzemeleri üretir .

#7 – Wilson Tour Slam Tenis Raketi

Bu, yeni başlayanlar veya ucuz bir rakete ihtiyacı olan kişiler için en iyi bütçeli tenis raketidir. Bu raketin 112 inç kare kafa boyutu size büyük bir tatlı nokta ve değer için harika bir his verir. 260 gr.'lık yeni başlayan bir raket için harika bir ağırlıktır.

Fiyatı nedeniyle, bu aynı zamanda çok fazla harcamak zorunda kalmadan tenisten hoşlanıp hoşlanmadığınızı görmenin harika bir yoludur. Ancak tenisi daha ciddi bir hobi olarak oynamayı planlıyorsanız ve orta seviye bir oyuncu olmak istiyorsanız, bu raket tavsiye edilmez.

Lehte ve aleyhte olanlar

  • Bütçe dostu

  • Büyük kafa boyutu büyük bir tatlı nokta oluşturur

  • İyi güç

  • Wilson güvenilir bir markadır

  • Oyununuzu geliştirmek için harika bir raket değil




Sonuç: En İyi Başlangıç ​​Raketi Seçimimiz

Piyasadaki onlarca seçenek arasından size en uygun raketin hangisi olduğuna karar vermek kafa karıştırıcı olabilir. Çoğu tenisçi tenisi ilk öğrendiklerinde daha kısa ve daha kompakt vuruşlar yaptıklarından, güç sağlayabilecek bir raket gerekir. Daha fazla oynadıkça yer vuruşlarınız daha tutarlı hale gelecektir, ancak daha büyük tatlı noktalar ve daha fazla bağışlayıcı raketler oyunu daha eğlenceli hale getirecektir.

Head TI S6 bir acemi tenis oyunu öğrenmeye ihtiyacı olduğunu, kontrol ve güç, his ve spin mükemmel dengedir.





Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page