top of page

Wilson Raket İncelemeleri: Wilson'ın En İyi 5 Tenis Raketini Karşılaştırın

Aşağıda, beceri seviyeniz ve oyun tarzınız için doğru raketi seçmenize yardımcı olmak için en popüler Wilson tenis raketlerini kısaca gözden geçireceğiz.

Wilson, tenis raketleri ve diğer tenis malzemeleri için dünyadaki en popüler markalardan biridir . Her beceri seviyesindeki tenisçiler için raketler yaparlar. Roger Federer ve Serena Williams, Wilson raketleri kullanıyor, ancak aynı zamanda küçükler veya yeni başlayanlar için harika raketleri var.

Wilson'ın birkaç farklı tenis raketi modeli vardır. Her modelde boyut, ağırlık ve diğer özellikler açısından farklılık gösteren farklı varyasyonlar vardır. Tüm bu bilgileri aşağıda öğreneceksiniz.

Wilson, Tenis Raketlerinden 5 Farklı Model Üretiyor

Wilson Ultra İncelemesi: Yeni Başlayan ve Orta Seviye Oyuncular için Harika Bir Güçlü Raket

Wilson Clash İncelemesi: Konfor, Kontrol ve His ile En İyi Orta Seviye Tenis Raketi

Wilson Blade İncelemesi: Harika Hissedilen Dengeli Bir Raket

Wilson Pro Personel İncelemesi: Maksimum Kontrol ve Hassasiyet

Wilson Burn İncelemesi: Daha Az Paraya Güç Katın

Sizin İçin En İyi Wilson Tenis Raketini Seçmek

Wilson, Tenis Raketlerinden 5 Farklı Model Üretiyor

Wilson'ın yaptığı 5 temel tenis raketi modeli vardır. Her bir Wilson raketinin bir listesi, tenis oyununuza nasıl yardımcı olacakları, her birinin en iyi olduğu beceri seviyesi ve her bir raketin tam incelemelerimize bağlantıları.

Wilson Ultra
Wilson Clash
Wilson Blade
Wilson Pro Staff
Wilson Burn












İçin en iyisi

​Yetenek seviyesi

​Gözden geçirmek

Wilson Ultra

​Baseline dan Güç İçin En İyisi

​Başlangıç ​​Seviyesinden Orta Seviyeye

Wilson Ultra İnceleme

Wilson Clash

​Konfor için en iyisi

​Başlangıç ​​Seviyesinden Düşük Seviyeye İleri Düzey

Wilson Clash İncelemesi

Dengesi harika hissedilen raket

Oratanın ilerisi

Wilson Blade İncelemesi

Wilson Pro Staff

Kontrol için en iyisi

​Yalnızca Gelişmiş Oyuncular

Wilson Pro Staff İncelemesi

Wilson Burn

​En İyi Fiyat, Güç İçin Harika

​Başlangıç ​​- Orta Düzey

Wilson Burn İncelemesi

Tüm bu raketlerin artıları ve eksileri vardır ve beceri seviyenize ve oyun tarzınıza uygun bir tenis raketi seçmek isteyeceksiniz .

Örneğin, yeni başlayanlar için tenis raketleri genellikle daha hafiftir ve daha az kontrolle daha fazla güce sahiptir. Fiziksel olarak güçlü, atletik bir yetişkinseniz, teniste yeni olsanız bile biraz daha kontrollü bir raket satın almanız sizin için daha iyi olabilir.

Wilson Ultra İncelemesi: Yeni Başlayan ve Orta Seviye Oyuncular için Harika Bir Güçlü Raket

Wilson Ultra tenis raketi oyununuza güç ve spin eklemenize yardımcı olur.

Bu raket, tüm atışlarınızda hızınızı artırmak için kalın, sert bir çerçeve ile tasarlanmıştır. Raket temas halinde patlayıcı bir his verir. Tatlı noktaya vurduğunuzda, top maksimum güçle tepki verir.

Başlangıç ​​seviyesinden üst düzey orta seviye oyunculara, Baseline çizgisinden oynamayı seven ve yer vuruşlarında ekstra güç ve servis atmak isteyen oyuncular için Wilson Ultra'yı tavsiye ederim.

Topa hazırlanmak için zamanınız olduğunda, hem forehand hem de backhand için harika bir tenis raketidir. Topu ve rakibinizi sahada kontrol etmek için derinlik ve spimle kolayca vurabileceksiniz. Ultra hafiftir ve manevra yapması da kolaydır.

Çoğu gelişmiş oyuncu için Ultra'yı önermiyorum. Sert vuruşlu toplara da tepki vermez ve volel için harika bir raket değildir.

Wilson Ultra Hakkındaki Tam İncelememize Bakın

Wilson Ultra'nın Artıları ve Eksileri

  • Mükemmel güç

  • Spin oluşturmaya yardımcı olur

  • Çok hafif ve manevrası kolay

  • Yer vuruşlarına derinlik katar

  • Topspin öğrenen yeni başlayanlar ve orta seviye oyuncular için harika

  • Kontrol için harika değil

  • Sert çerçeve (kol dostu değil)

  • Hızlı tempolu şutları savunmak için çok kararlı değil



Wilson Ultra Tenis Raketi

Wilson Ultra Tenis Raketinin Farklı Modelleri

İşte Wilson Ultra'nın farklı modelleri .

  • Wilson Ultra 100 v3 – Patlayıcı güce sahip orijinal versiyon.

  • Wilson Ultra 100L v3 – Yeni başlayanlar veya daha hafif bir rakete ihtiyaç duyan oyuncular için daha iyi olan hafif bir versiyon.

  • Wilson Ultra 100UL v3 – Ultra hafif versiyon. Kullanımı çok kolay bir raket isteyen gençler veya yeni başlayanlar için en iyisi.

  • Wilson Ultra 108 v3 – Bu sürüm 108 inç kare kafa boyutuna sahiptir. Sadece yeni başlayanlar için.


Wilson Clash İncelemesi: Konfor, Kontrol ve His ile En İyi Orta Seviye Tenis Raketi

Wilson Clash, orta seviye oyuncular için en iyi tenis raketi olarak derecelendirildi.

Clash, piyasadaki diğer tenis raketlerinden farklı olarak, esnek, kol dostu bir his veren çerçeveye yerleştirilmiş yeni bir teknolojiye sahiptir. Bu raket, yeni başlayanlar ve orta seviye oyuncular için mükemmel konfor, kontrol ve hisse sahiptir.

Bu hassas his ve kontrol kombinasyonuna ihtiyaç duyan hem tekler hem de çiftler oyuncuları için harikadır. Çok fazla güçten de ödün vermez.

Topspin öğrenmek veya oyunlarını dengeli bir raketle geliştirmeye devam etmek isteyen ciddi başlangıç ve orta seviye oyuncular Wilson Clash'ı sevecekler.

100 inç kare kafa boyutu, onu herhangi bir beceri seviyesi için harika kılar. 16×19 ip deseni, tenis topunu kontrol etmek için spin kullanmayı öğrenen oyunculara yardımcı olacaktır. Bu raketin esnekliği, gerçekten göze çarpan şeydir. Bugün teniste en kol dostu rakettir.

Bu raket Wilson Ultra kadar güçlü olmasa da, diğer birçok kategoride üstündür ve onu mevcut en iyi Wilson tenis raketlerinden biri yapar.

Wilson Clash Hakkındaki Tam İncelememize Bakın

Wilson Clash'in Artıları ve Eksileri

  • Büyük konfor ile esnek çerçeve

  • Çok kol dostu (tenisçi dirseği ağrısına yardımcı olabilir)

  • Kontrol ve döndürmenin iyi kombinasyonu

  • Salınımı ve tutması kolay

  • Yer vuruşları ve vole için iyi

  • Piyasadaki en iyi orta seviye raket

  • Güç için harika değil

  • Son derece gelişmiş oyuncular için değil (USTA 5.0+)


Wilson Clash Tenis Raketi

Wilson Clash Tenis Raketinin Farklı Modelleri

İşte Wilson Clash'ın farklı modelleri .

  • Wilson Clash 100 – En iyi orta seviye tenis raketi için seçimimiz.

  • Wilson Clash 100 Pro – Üst düzey orta seviye oyuncular için biraz daha ağır bir versiyon. Kararlılıkta bir artış fark edeceksiniz.

  • Wilson Clash 98 – Daha küçük kafa boyutu ve ilave ağırlık, bu sürüme ileri düzey oyuncular için daha fazla kontrol ve denge sağlar.

  • Wilson Clash 100L – Bu daha hafif versiyon, yeni başlayanlar veya daha hafif bir raketten hoşlanan orta seviye oyuncular için idealdir.

  • Wilson Clash 100UL – Bu ultra hafif versiyon, fiziksel olarak güçlü veya atletik olmayan gençler veya yeni başlayan yetişkinler için harika.

  • Wilson Clash 108 – Teniste yeniyseniz ve büyük bir tatlı noktaya (108 inç kare kafa boyutu) sahip bağışlayıcı bir raket istiyorsanız, bu sürümü seçin - yalnızca yeni başlayanlar için.


Wilson Blade İncelemesi: Harika Hissedilen Dengeli Bir Raket

Wilson Blade Wilson'ın en popüler tenis raketi olabilir. Her beceri seviyesi için bir versiyon yaparlar.

Rahat çerçevesi, tenisçi dirseği ile mücadele eden oyuncular için mükemmeldir. Bu raket, çok fazla güçten ödün vermeden mükemmel bir kontrol, his ve konfor kombinasyonuna sahiptir.

Blade'in arkasındaki FlexFeel teknolojisi, oyuncuların topu tellerde hissetmesine yardımcı olur. Cevap vermeden önce top bir saniyeliğine sicim yatağında oturuyormuş gibi geliyor. Bu, hem kontrole hem de spine yardımcı olur.

Rahat bir his veren klasik bir tenis raketi isteyen oyuncular için Wilson Blade'i tavsiye ederim. Tekler ve çiftler oyuncuları, çok yüksek düzeyde konfor ile harika bir kontrol ve spin karışımı bulacaklar.

Bu raket, farklı beceri seviyeleri ve oyun stilleri için birkaç farklı versiyonda gelir. Serena Williams da Wilson Blade ile oynuyor.

Wilson Blade Hakkındaki Tam İncelememize Bakın

Wilson Blade Artıları ve Eksileri

  • Her beceri seviyesi için 5 versiyon

  • Mükemmel konfor (tenisçi dirseği ağrısına yardımcı olabilir)

  • Yer vuruşlarında mükemmel kontrol ve his

  • Volede iyi bir dokunuş

  • Hıza karşı çok kararlı

  • İyi dengelenmiş raket

  • Bazı sürümlerde güç yok


Wilson Blade Tenis Raketi

Wilson Blade Tenis Raketinin Farklı Modelleri

İşte Wilson Blade'in farklı modelleri .

  • Wilson Blade 98 16×19 v7 – En popüler versiyon. Orta ve ileri düzey oyuncular için harika.

  • Wilson Blade 98 18×20 v7 – Bu sürüm, daha da fazla kontrol ve his isteyen oyuncular için harika. 18×20 ip deseni daha az sıkma ile sonuçlanacaktır.

  • Wilson Blade 104 v7 – Bu raket daha büyük 104 inç kare kafa boyutuna ve ekstra 0,5 inç uzunluğa sahiptir, bu da ona daha fazla güç ve spin sağlar. Tüm beceri seviyeleri için harika.

  • Wilson Blade 100L v7 – Bu hafif versiyonun kullanımı ve manevrası daha kolaydır. Daha hafif bir raket isteyen yeni başlayanlar, gençler veya orta yetişkinler için harika.

  • Wilson Blade SW102 İmza – Serena Williams'ın raketi. Bu Blade tam inç uzunluğundadır (28 inç), 102 inç kare kafaya ve 18×19 dize desenine sahiptir. Temelden ekstra güç isteyen oyuncular için harika.


Wilson Pro Staff İncelemesi: Maksimum Kontrol ve Hassasiyet

Wilson Pro Staffl tenis raketi uzun süredir piyasada. Roger Federer, Pro Staff'ın en son sürümünü geliştirmek için Wilson ile birlikte çalıştı.

Pro Staff, kontrole önem veren gelişmiş bir tenis raketidir. 97 inç kare kafa ve ince çerçeve tasarımı, oyuncuların topu hassas bir şekilde yerleştirmesine yardımcı olur. Pro Staff'ın arkasındaki teknoloji, rakete konfor katar. Temas halinde çok yumuşak bir his verir ve nispeten kol dostudur.

16×19 ip deseni, şutlarınızda da iyi bir spin yapmanızı sağlar. Federer slice backhand'i bu açık dize kalıbıyla desteklenir.

Ancak bu raket çok fazla güç sağlamaz. Kendi hızlarını yaratan son derece yetenekli oyuncular için inşa edilmiştir.

Kendi gücünü yaratan ve kontrol ile spinin bir kombinasyonunu isteyen ileri düzey oyuncular için Wilson Pro Staff'ı tavsiye ederim. Pro Staff, yeni başlayanlar ve hatta çoğu orta seviye oyuncular için değildir.

Pro Staff, ağırlığa göre değişen dört farklı versiyonda gelir.

Wilson Pro Tam İncelemesine Bakın

Wilson Pro Staff'ın Artıları ve Eksileri

  • Tüm şutlar için mükemmel kontrol

  • Açık dize deseni iyi bir spin sağlar

  • Vole için harika his ve dokunuş

  • Returnler ve temel vuruşlar için sağlam

  • Ağır, dengeli çerçeve hıza karşı yardımcı olur

  • Güçten yoksun

  • Daha ağır versiyonların manevra yapması kolay değil

  • Yalnızca üst düzey orta ila ileri düzey oyuncular için


Wilson Pro Staff Tenis Raketi

Wilson Pro Staff Tenis Raketinin Farklı Modelleri

İşte Wilson Pro Staff'ın farklı modelleri .

  • Pro Staff RF97 – Roger Federer versiyonu, Pro Staff Serisinin en ağır raketidir . 357 Gr.’da (Kordajlı) bol miktarda güç ve stabiliteye sahiptir, ancak yalnızca bu ağırlıktaki bir raketle başa çıkabilen üst düzey oyuncular içindir.

  • Pro Staff 97 – Bu, Pro Staff'ın standart versiyonudur. RF97'den (331 gr (kordajlı)) daha hafiftir, bu da kullanımı ve manevrayı kolaylaştırır. Bu, çoğu oyuncu için en iyi seçenektir.

  • Pro Staff 97L – Bu sürüm daha hafif bir çerçeveye sahiptir. Yukarıdaki ikisi ile aynı güce veya stabiliteye sahip olmayacak, ancak hafif bir raket tercih eden oyuncular için harika bir seçenek.

  • Pro Staff 97UL – Bu ultra hafif sürüm, daha gelişmiş bir kontrol tabanlı rakete geçiş yapmak isteyen orta seviye oyuncular veya hala güçlerini geliştirmekte olan genç oyuncular için iyidir.


Wilson Burn İncelemesi: Daha Az Paraya Güç Katın

Wilson Burn tenis raketleri, Ultra serisine benzer. Patlayıcı güç ve canlı tepki sunarlar.

Bu raketler, Ultra'dan biraz daha ucuzdur, bu da onları daha sıkı bir bütçeye sahip oyuncular için harika kılar. Bu raketler büyük bir kafa boyutuna ve kalın ve sert bir çerçeveye sahiptir, böylece vuruşunuzdan gelen tüm enerji topa aktarılır.

Wilson Burn, başlangıç ​​seviyesinden daha fazla güç isteyen ve parayı Wilson'ın üst seviye raketlerine harcamak istemeyen başlangıç ​​veya orta seviye oyuncular için harika bir rakettir.

Bu raket biraz kontrol, esneklik ve histen yoksundur. Servislerde ve vuruşlarda iyi performans gösterecek, ancak şutlarınız üzerinde Clash veya Blade ile elde edebileceğiniz aynı kontrole sahip olmayacaksınız.

Wilson Burn Artıları ve Eksileri

  • Güç için mükemmel

  • “Spin versiyonları” maksimum spin sunar

  • Single oyuncular, yer vuruşlarında kolay derinlik ve spin bulacaklar

  • Servisinize MPH ekleyebilir

  • Topspin öğrenen yeni başlayanlar veya orta seviye oyuncular için harika

  • Bir Wilson raketi için ucuz

  • Kontrol eksikliği

  • Daha sert çerçeve rahatsız edici olabilir

  • Vole için harika değil


Wilson Burn Tenis Raketi

Wilson Burn Tenis Raketinin Farklı Modelleri

İşte Wilson Burn'ün farklı modelleri .

  • Wilson Burn 100 v4 – Standart yanık raketinin 100 inç kare başı vardır ve 317 gr. (Kordajlı) ağırlığındadır. 16×19 ip deseni, cömert spin potansiyeline de izin verir. Herhangi bir beceri seviyesi için harika.

  • Wilson Burn 100S v4 – Wilson Burn'ün bu "spin versiyonu", benzersiz bir 18×16 dize modeline sahiptir. Bu, tellerin temas halinde topu daha iyi kavramasına yardımcı olarak spini en üst düzeye çıkarır. Güç ve spin ile puanı kontrol etmeyi seven oyuncular için harika.

  • Wilson Burn 100LS v4 – Bu sürüm, 297 gr. (Kordajlı) daha hafif bir rakettir. Daha fazla topspin ile vuruş yapmayı öğrenen yeni başlayanlar veya orta seviye oyuncular için harika.

  • Wilson Burn 100ULS v4 – Bu ultra hafif sürüm sadece 274 gr. (Kordajlı) Bu, salınımı ve taşınması çok kolay bir şeye ihtiyaç duyan gençler veya yetişkinler için iyi bir raket.


Sizin İçin En İyi Wilson Tenis Raketini Seçmek

Hangi tenis raketinin sizin için doğru olduğuna karar verirken, en çok nerede yardıma ihtiyacınız olduğuna karar vermelisiniz.

Tekniği iyi olan ileri düzey oyuncuların kontrol konusunda genellikle daha fazla yardıma ihtiyacı vardır, bu da Wilson Blade veya Pro Staff'ı harika seçenekler haline getirir. Yeni başlayanlar genellikle raketlerinden daha fazla güce ihtiyaç duyarlar, bu nedenle Wilson Ultra veya Burn'ü düşünebilirler.

Bununla birlikte, Wilson her raketin birkaç versiyonunu ürettiğinden, muhtemelen sizin için uygun olan herhangi bir seride bulabilirsiniz. Wilson tenis raketleri kesinlikle piyasadaki en iyilerden bazılarıdır, bu nedenle beş modelinden herhangi biriyle yanlış gidemezsiniz.

Daha fazla bilgi için, aşağıdaki en iyi tenis raketleri için alıcı kılavuzlarımızı ve seçtiklerimizi okuyun.

  • En İyi Başlangıç ​​Tenis Raketleri

  • Orta Seviye Oyuncular için En İyi Tenis Raketleri

  • Gelişmiş Oyuncular için En İyi Tenis Raketleri

139 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page