top of page

Tenis Raketi Nasıl Seçilir: 2022 Satın Alma Rehberi

Güncelleme tarihi: 2 Şub 2022

Aşağıda yer alan incelemeler www.thetennistribe.com sitesinden alınmıştır. İnceleme sürecinin nasıl yapıldığını buradan öğrenebilirsiniz.

Bir tenis raketi seçmek büyük bir karardır. Şimdi beceri seviyenize uygun ve daha iyi bir tenis oyuncusu olmanızı sağlayacak doğru rakete sahip olduğunuzdan emin olmalısınız. Bazı oyuncuların güce yardımcı olması için bir raket bulması gerekebilirken, diğerlerinin daha fazla kontrole ihtiyacı olabilir.

Bu eksiksiz kılavuzda, başlangıç, orta veya ileri düzey beceri seviyesindeki oyuncular için bir tenis raketini nasıl seçeceğinizi göstereceğiz. İlk olarak, tenis raketlerinin genel özelliklerini öğreneceksiniz, böylece ne arayacağınızı bileceksiniz. Ardından, bir raket seçerken sormanız gereken temel soruları keşfedeceksiniz.


Beceri Seviyesine Göre Tenis Raketi Nasıl Seçilir

Tenis Raketi Spesifikasyon Tablosu

Tenis Raketlerinin Özellikleri

Güçlü ve zayıf yönleriniz nelerdir?

Yeni Başlayanlar İçin Bir Tenis Raketi Nasıl Seçilir

Orta Seviye Oyuncular İçin Tenis Raketi Nasıl Seçilir

İleri Seviye Oyuncular İçin Tenis Raketi Nasıl Seçilir

Tenis Raket Markası Seçmek

Kadın Tenis Raketi Nasıl Seçilir

Çocuk Tenis Raketi Nasıl Seçilir

Sonuç: Doğru Tenis Raketini Seçtiğinizden Emin Olmak

Beceri Seviyesine Göre Tenis Raketi Nasıl Seçilir

Bu kılavuzun sonunda, hangi raket tipinin sizin için doğru olduğuna dair net bir resme sahip olacaksınız. Yeni bir tenis raketi aramaya başladığınızda, göz önünde bulundurmanız gereken birkaç şey var.

Beceri Seviyeniz nedir?

Bu kılavuz için aşağıdaki ölçeği kullanacağız.

Acemi

Tenisi yeni öğrenmeye başladım, hiç oynamadım ya da sadece birkaç kez eğlenmek için oynadım. Daha ciddi olmayı düşünüyorum ve daha fazla pratik yapmak için bir raket arıyorum. Ben de ders almaya başlayabilirim.

Orta düzey

Çocukken biraz oynardım ama yıllardır oynamıyorum ya da son zamanlarda oynamaya başladım ve oyunumu bir sonraki seviyeye taşımak istiyorum. Tutarlı bir şekilde file üzerinden vurabilirim ama nereye gittiğine dair çok fazla kontrolüm yok. Sadece kortta tutmaya çalışıyorum. Forehand ve backhand vuruşlarını yapabilirim ama bir tarafı diğerine tercih ederim. Servis atabilirim ama çok fazla güç veya spin ile vurmam.

Ä°leri

Düzenli olarak oynuyorum. Yerleştirme, spin ve güç ile atışları kontrol edebilirim. Ben de spin ve güçle servis atabilirim. Bu USTA ölçeğinde 4.0 ve üstü olacaktır .

Tenis Raketi Spesifikasyon Tablosu

Tenis raketleri son 20 yılda diğer tenis ekipmanlarından daha fazla teknolojik gelişme kaydetmiştir . Denge, salınım ağırlığı, kordaj deseni ve daha fazlası gibi şeyleri düşünmeye çalıştığınızda kafa karıştırıcı olabilir. Aşağıdaki en önemli özelliklerle sizin için basitleştirdik.

Bu çizelge, teniste kendinizi geliştirirken bir rakette nelere dikkat etmeniz gerektiği konusunda size üst düzey bir fikir verecektir.

​

​Sadece Acemi Oyuncular

​Orta Seviye ve Biraz Başlangıç

​Gelişmiş

ve Bazı Orta Düzey


​Raket Boyutu (inç kare)

​107-115

​100-110

​95-100

​Raket Uzunluğu ( inç)

En Az 27,5

27-28

27-27,5

Raket Ağırlığı (Kordajlı)

​311 gr. altında

283-326 gr.

311 gr. üstünde

​Fiyat

150 $altında

100 $ ve üzeri

150 $ ve üstü

​Güç ve Kontrol

Daha Fazla Güç

Dengeli Raket

Daha Fazla Kontrol

Tenis Raketlerinin Özellikleri

Bir raket seçerken göz önünde bulundurulması gereken birkaç önemli faktör. Sizin için kolaylaştırmak için, oyununuza uygun bir raket bulurken aramanız gereken temel özellikleri gözden geçireceğiz.

Normal ve Büyük Boy Raketler

Bir dizi farklı şey olarak adlandırılan raket boyutunu duyacaksınız – orta boy, normal, standart vb. Normal yetişkin raketleri 27 inç uzunluğundadır. Büyük boy raketler 27 inçten 28,5 inç'e kadardır. Tablonun yukarıda belirttiği gibi, daha ileri düzey oyuncular daha küçük raketler kullanırken, daha uzun raketler yeni başlayanlar için daha iyidir. Her birinin avantajlarını öğrenmek için okumaya devam edin.

Kavrama Boyutu

Tenis raketi sapları, çevrelerine göre 1 - 5 arasında etiketlenmiştir. Çoğu yetişkin için 4 ⅜ (3) tutuş yeterli olacaktır. Elleriniz çok küçükse, 2 etiketli 4 ¼ tutuş kullanın.

Hangi boyutta tutacağı kullanacağınızdan emin değilseniz, daha küçük tutacağı seçin ve farkı telafi etmek için her zaman ekstra bir üst grip sarabilirsiniz.



Raket Ağırlığı

Acemi raketlerin çoğu daha hafiftir, kordaj çekildiğinde 297 gr.’ın altındadır. Daha ileri düzey oyuncular için raketler daha ağır olacaktır. Raketler genellikle ya kordajlı bir ağırlık ya da kordajsız bir ağırlık olarak etiketlenir. Fark açıkçası, raketteki tellerin ağırlığıdır.

Genel olarak, daha hafif raketlerin salınımı daha kolay olacak ve size daha az yaralanma veya tenisçi dirseği desteğine ihtiyaç duyma şansı verecektir .

Artık tenis raketi için temel faktörleri bildiğinize göre, sizin için en iyi raketi bulmak için tenis oyununuzun güçlü ve zayıf yönlerini analiz ederek ihtiyaçlarınıza bakmamız gerekiyor.

İdeal raket özelliklerinizi bulmakla ilgili daha fazla bilgi için , Midwest Sports'tan mükemmel bir raket nasıl bulacağınıza ilişkin bu şemaya bakın .


Güçlü ve zayıf yönleriniz nelerdir?

Bir raket seçmeden önce, beceri seviyenizden fazlasını bilmeniz gerekir. Ayrıca bir tenis oyuncusu olarak güçlü yönlerinizin neler olduğunu da bilmeniz gerekir. Örneğin güce dayalı bir oyununuz varsa, bunu dengelemek için daha fazla kontrole sahip bir raket isteyebilirsiniz. Aşağıda, bir tenis oyuncusu olarak benzersiz güçlü ve zayıf yönlerinize göre doğru raketi nasıl seçeceğinizi göstereceğiz.

Güç ve Kontrol

Güç için temel kural budur. Raket başlığı ne kadar büyük olursa, o kadar fazla güç üretebilirsiniz.

Daha fazla güce ihtiyacınız varsa, beceri düzeyine bağlı olarak, çevresi en az 100 inç kare olan 27.5 inç ve daha uzun raketlere bakın. Raketin başlığında daha fazla ağırlık ve daha kalın bir çerçeve, zemin vuruşlarında daha fazla güç üretilmesine yardımcı olabilir.

Daha fazla kontrol için, biraz daha küçük, genellikle 27 inç ve 100 inç karenin altında bir raket seçin. Bu, daha küçük bir tatlı noktanız olduğu anlamına gelir, ancak vurduğunuzda daha iyi kontrol sağlar. Bu raketler genellikle daha sıkı bir ip düzenine de sahiptir (birbirine daha yakın ipler), bu da kontrolün artmasına yardımcı olur.

Uzun Vuruş ve Kısa Vuruş

Yeni başlayan tenisçilerin vuruşlarının uzunluğunu henüz düşünmelerine gerek yoktur, ancak orta ve ileri düzey oyuncular için bu önemlidir. Daha uzun bir returnünüz varsa ve hızlı bir vuruşla devam ederseniz, kontrol için 27 – 27.5 inçlik normal boyutlu bir raket isteyeceksiniz.

Neredeyse topa yumruk atan daha kısa vuruşlara sahip oyuncular için daha büyük, daha güçlü bir raket düşünün. Ancak daha gelişmiş bir oyuncu olmak için oynuyorsanız, seviye atlamaya çalıştığınız kategoride bir raket seçin (yukarıdaki tabloya bakın).

Baseline vs Net veya Tekler vs Çiftler

Çoğunlukla tekli oynuyorsanız ve baseline çizgisinden çok fazla yer vuruşu yapıyorsanız, muhtemelen nette pek oynamıyorsunuzdur. Bu, vuruşunuzu başlatmak için zamanınız olacağı ve çok fazla hareket kabiliyetine sahip bir rakete ihtiyacınız olmayacağı anlamına gelir.

Bu durumda, daha büyük bir raket, ihtiyacınız varsa, ihtiyacınız olan gücü baseline çizgisinden üretmenize yardımcı olacaktır. Daha büyük bir raket kafası da daha büyük bir tatlı noktaya sahip olacaktır. Profesyoneller gibi her hafta düzinelerce saat pratik yapmazsanız, daha büyük bir tatlı noktaya ihtiyacınız olabilir çünkü her seferinde tellerde aynı noktada temas kurmanız gerekmez. Babolat Pure Drive ve Babolat Pure Aero single oyuncular için harika seçeneklerdir.

Çiftler, daha hızlı refleksler ve daha hareketli bir raket gerektiren, teklerden çok farklı bir oyundur.

Bununla birlikte, çok fazla çift oynuyorsanız ve kontrol edebileceğiniz bir raketle filede hızlı hareket edebilmeniz gerekiyorsa, normal bir raket kafası kullanın (100 inç karenin altında). Bu durumda, daha küçük bir raket, vole vurmak için filedeki çok yönlülüğünüzü artıracaktır. Tepki vermek için daha az zamanınız olduğundan, bu ekstra manevra kabiliyeti çok önemlidir. Ayrıca voleleriniz üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmanızı ve daha iyi yerleştirme yapmanızı sağlar.

Bu noktada, oyununuza en iyi şekilde uymanız için belirli bir aralıkta hangi özelliklere ihtiyacınız olduğuna dair bir fikriniz olmalıdır. Ardından, belirli oyuncu türleri için en iyi raketleri ve seviyelerine göre bu oyuncuların ihtiyaç duyduğu avantajlardan bahsedeceğiz.

Yeni Başlayanlar İçin Bir Tenis Raketi Nasıl Seçilir

Oyunu biraz daha ciddiye almayı düşünen yeni başlayan tenisçiler, gelişmeye izin veren bir raket satın almak isteyeceklerdir. Büyük bir tatlı noktası olan, bağışlayıcı bir şey isteyeceksiniz. Teniste geliştikçe orta seviye oyuncular için de etkili olacak bir raket gerekir.

Genellikle yeni başlayan raketlerin kafa boyutu 100 inç karenin üzerindedir. Orta veya ileri düzey bir oyuncu olmayı planlıyorsanız, 107 inç kareden büyük herhangi bir raket önermiyoruz.

İşte en iyi başlangıç ​​raketleri listemiz. Bu raketlerden bazıları, daha iyi olmaya çalışan geçiş oyuncuları için harika oldukları için ara listede de yer alıyor.

  • Head TI S6 – Genel Olarak En Ä°yi BaÅŸlangıç ​​Tenis Raketi

  • Babolat Pure Drive 110

  • Wilson Çlash 108

  • Head MicroGEL Radical

  • Wilson Hyper Hummer 5.3

  • Babolat Pure Aero Lite

  • Wilson Tour Slam

Orta Seviye Oyuncular İçin Tenis Raketi Nasıl Seçilir

Topu tutarlı bir şekilde vurabilen, ancak yer vuruşlarını doğru bir şekilde kontrol etmek ve spin için ilerleyebilecek orta seviye oyuncular için, iyi dengelenmiş bir tenis raketi bulmanız gerekir.

Bu aşamada daha gelişmiş bir swing'e sahip olduğunuz için, yeni başlayan bir oyuncu olduğunuzdaki kadar güce ihtiyacınız yoktur. Oyuncular ayrıca daha iyi olmaya devam etmelerini sağlayacak bir oyun geliştirme raketi isteyeceklerdir.

Orta seviye oyuncular, daha gelişmiş olmayı planlıyorlarsa, 107 inç kareden fazla raket kullanmamalıdır. 115 inç kare büyüklüğündeki raketleri USTA turnuvalarında 4.0'a kadar çıkaran insanlar gördüm. Sorun şu ki, bundan daha fazlasını geliştiremeyecekler. (USTA 4.0 karşılığı oyun seviyesi için linkteki yazımıza göz atabilirsiniz.)

İşte orta seviye oyuncular için en iyi tenis raketleri. Geçiş aşamasındaysanız veya oyununuzun seviyesini yükseltmek istiyorsanız, gelişmiş ve başlangıç ​​listemizden bazı raketlerimiz de var.

  • Wilson Clash 100 – En Ä°yi Genel Orta Düzey Raket

  • Babolat Pure Drive

  • Yonex Ezone 100

  • Head Grafen 360+ Ä°nstict MP

  • Head Gravity 360+ Tour

  • Prince Textreme Beast 100

  • Babolat Pure Aero

İleri Seviye Oyuncular İçin Tenis Raketi Nasıl Seçilir

Daha ileri düzey tenisçilerin tenis raketi seçerken göz önünde bulundurması gereken daha fazla faktör vardır. Tenis oyununun nüanslarına girdiğimiz yer burasıdır. Salınım uzunluğu, vuruş hızı, güç ve kontrol gibi şeyler bu tip oyuncular için önemli hale gelir.

Örneğin, büyük bir returnü olan güçlü bir genç atlet, kontrol konusunda daha fazla yardıma ihtiyaç duyabilir. Ancak fiziksel olarak formda olmayan daha yaşlı bir oyuncuysanız, daha güçlü ve daha hafif bir raket sizin için en iyisi olabilir. Her iki durumda da, aşağıda sizin için harika bir raketimiz var.

İşte ileri düzey oyuncular için en iyi 6 raketimiz:

Daha yüksek seviyeli tenisçiler, hareket kabiliyeti, kontrol ve konforun bir arada olduğu bir rakete ihtiyaç duyarlar.

Tenis Raket Markası Seçmek

Piyasadaki en iyi tenis raketi markalarının hepsinde çok çeşitli oyuncular için çok çeşitli raketler bulunur. Bu nedenle, sizin için en iyi raketin hangisi olduğuna karar verirken , markadan çok boyut, ağırlık, kordaj deseni ve diğer faktörleri göz önünde bulundurmak isteyeceksiniz .

Dört önde gelen tenis raketi markası Wilson, Babolat, Head ve Prince'dir. Diadem, popülaritesi artan daha az yaygın bir markadır. Bu markaların çoğu raketini aşağıda inceledik. (Yakında link ekleniyor)

  • Wilson raket incelemeleri

  • Babolat raket incelemeleri

  • Head raket incelemeleri

  • Diadem raket incelemeleri

Daha az yaygın olan diğer markalar Yonex , Dunlop ve Gamma'dır .

Bu markaların sekizinde her tür oyuncu için raketler bulunur ve her birinde markalarını kullanan ve destekleyen çok sayıda en iyi profesyonel tenisçi bulunur.

Kadın Tenis Raketi Nasıl Seçilir

Kadın tenisçiler tipik olarak erkeklerden daha iyi kontrole sahiptir, ancak çok fazla güç veya spin üretmezler. Bu nedenle, genel olarak, oyununuz için en iyi bayanlar tenis raketini ararken güç ve kavrama çok önemlidir.

Yeni başlayan yetişkin kadınlar ve gençler için Head TI S6 en iyi seçimimizdir. Wilson Hyper Hammer da biraz ekstra hareketlilik sağlayan iyi bir seçenektir. Bu raketlerin tümü hafiftir, rahatlık için büyük bir tatlı noktaya ve güç için büyük bir kafa boyutuna sahiptir.


Orta ve ileri düzey kadın tenisçiler , daha fazla hareket kabiliyeti ve kontrole sahip, ancak güçten ödün vermeyen bir rakete ihtiyaç duyacaklar. Bu tip oyuncular için Wilson piyasadaki en iyi iki raketi üretir.

Yeni Clash 100 ve Wilson Blade (Serena William'ın raket) iki büyük seçeneklerdir. Bizim Oku Wilson Clash ve Wilson Blade. Biraz daha küçük bütçeniz varsa, Head Graphene 360+ Instinct MP bir sonraki en iyi seçimdir.

Çocuk Tenis Raketi Nasıl Seçilir

Çocuğunuz için bir tenis raketi seçerken, büyüyebileceği bir şey seçmek isteyeceksiniz. Çocuğunuz 6-12 yaşındaysa, muhtemelen hızlı büyüyordur. En son isteyeceğiniz şey onlara 1 yıl içinde büyüyecekleri bir raket almaktır.

İşte 12 yaşın altındaki çocuklar için iyi bir beden tablosu . Yaşlarına göre ortalama boy ve kuvvetin üstünde veya altındaysa, buna göre ayarlamak isteyeceksiniz.

Çocuğun Yaşı

Raket UzunluÄŸu

5 Yaş Altı

19 İnç

5-6 Yaşında

21 İnç

7-8 Yaş Arası

23 İnç

9-11 Yaş Arası

25 İnç

Emin değilseniz, çocuğunuzun büyüyebilmesi için daha büyük raketi satın alın.

Yeni başlayan çocuklar için Wilson US Open tenis raketi harika bir seçenektir. Yukarıdaki tablodaki her boyutta gelir.

12 yaşından küçük çocuklar için en iyi genç tenis raketi için seçimimiz Wilson'un ABD Açık Raketidir.

12 yaşından büyük çocuklar için yetişkin boyutunda raketler öneriyoruz.

Çocuğunuz yeni başlıyorsa veya yaşına göre cılızsa, Wilson Hyper Hammer satın alın . Bu raketler yetişkin boyutundadır ancak hafiftir, bu da onları gençliğinde yeni başlayanlar için en iyi seçim haline getirir.

Junior raketten orta ve ileri seviyeye geçiş yapan çocuklar veya güç konusunda çok fazla yardıma ihtiyaç duymayan daha güçlü çocuklar için yetişkin raketlerine yukarıdan bakın. Fiziksel olarak büyüdükçe tenis oyunlarını geliştirmeye devam etmelerini sağlayacak bir rakete ihtiyaçları olacak.

Sonuç: Doğru Tenis Raketini Seçtiğinizden Emin Olmak

Sonuç olarak, doğru raketi seçtiğinizden emin olmanın en iyi yolu kendi oyununuzu bilmektir. Ne tür bir oyuncu olduğunuzu ve ne tür bir oyuncu olmak istediğinizi biliyorsanız, bu güçlü ve zayıf yönleri destekleyebilecek bir tenis raketi seçerken kendinize güvenebilirsiniz. İster son derece rekabetçi ister sadece eğlence amaçlı bir oyuncu olun, artık bir tenis raketini nasıl seçeceğinizi bilmelisiniz.


163 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page