top of page

Gelişmiş Oyuncular için En İyi 6 Tenis Raketi: Satın Alma Rehberi ve İncelemeleri

Tenis raketi teknolojisi hızla değişiyor ve tenis oyununuza en uygun raketlerin hangileri olduğunu takip etmeyi zorlaştırıyor. Gelişmiş beceri seviyesindeki oyuncular için en iyi 6 tenis raketini bulmak için tüm büyük raket markalarını araştırdık.

İster tekler oynayın, ister baseline çizgisinden ağır vuruşlar yapın, ister çiftler oynayın ve servis ve vole yapmayı seviyor olun, aşağıda sizin için en iyi tenis raketini bulacaksınız.


 


İncelemelere geçmeden önce, en iyi 6 tenis raketinin listesi burada.


Gelişmiş beceri seviyesindeki oyuncular için en iyi tenis raketi seçimimiz Babolat's Pure Drive.








 

Gelişmiş beceri seviyesindeki oyuncular için en iyi tenis raketi seçimimiz Babolat's Pure Drive.

Bu kılavuzun sonunda, ileri seviye bir oyuncu için doğru olan bir tenis raketinin nasıl seçileceğini daha iyi anlayacaksınız . Size özel raketleri göstermeden önce, doğru yerde olduğunuzdan emin olalım.

Gelişmiş Tenis Raketine Hazır Olduğumu Nasıl Anlarım?

Gelişmiş bir oyuncu için açıklamamız aşağıdadır. Bu size benziyorsa, aşağıda mükemmel raketi bulabileceksiniz!

Gelişmiş oyuncular düzenli olarak oynar. Yerleştirme, spin ve güç ile atışları kontrol ederler. Ayrıca spin ve güçle hizmet ederler. Bu USTA ölçeğinde 4.0 veya daha yüksek bir derecelendirme olacaktır .

Başlangıç ​​veya orta seviye bir rakete ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız, aşağıdaki raketlerle ilgili incelemelerimize bakın.

Tenis Raketi Spesifikasyon Tablosu

Aşağıdaki tablo, beceri seviyenize göre ne tür bir raket aramanız gerektiği konusunda size bir fikir verecektir.

Genel bir kural, gelişmiş raketlerin başlangıç ​​raketlerinden daha küçük olması ve onlara daha hızlı tempolu bir tenis oyunu için daha iyi kontrol sağlamasıdır.


​

Sadece Acemi Oyuncular

Orta Seviye ve Biraz Başlangıç

GeliÅŸmiÅŸ

ve Bazı Orta Düzey


Raket Boyutu (inç kare)

107 – 115

100 – 110

95 – 100

Raket Uzunluğu ( inç)

en az 27,5

​27 – 28

27 – 27,5

Raket Ağırlığı (gerilmiş)

311 Gr Altında

286 – 326 Gr

311 Gr üzerinde

Fiyat

150 doların altında

100$ ve üzeri

150 $ ve üstü

Güç ve Kontrol

Daha fazla güç

Dengeli Raket

Daha Fazla Kontrol

İşte ihtiyacınız olabilecek raket türünü belirlemek için kendinize sorabileceğiniz birkaç soru.

Ne Tür Salınım Var?

Teniste farklı salınım türleri vardır. Tenis raketi seçerken hangi salınım tipine sahip olduğunuzu bilmek önemlidir.

  • Kısa dönüş yolu: Bazı üst düzey oyuncular, hızlı ve verimli olan daha kompakt vuruÅŸlara sahiptir. Bu tür vuruÅŸ genellikle çok kısa bir geri dönüşe ve raket kafasının hızlı bir ÅŸekilde hızlanmasına sahiptir.

  • Uzun dönüş yolu: DiÄŸer oyuncuların daha uzun dönüş yolları vardır. Uzun dönüş yolları genellikle daha yavaÅŸtır ve vuruÅŸun tamamlanması daha fazla zaman alır. Daniil Medvedev gibi forehand veya backhandlerinde loop kullanabilirler.

Tabii ki, bazı oyuncuların ortasında bir salınım yolu var veya her ikisini de kullanabilir. Genel olarak, muhtemelen daha rahat olduğunuz bir tipiniz var.

Daha kısa vuruşları olan ve topu hızla hızlandıran oyuncular için bol miktarda güç üreteceksiniz çünkü temas yaptığınızda raket kafası daha fazla hıza sahip olacak. Bunun gibi oyuncular genellikle daha az topspin ile düz bir topa vururlar. Bu, şutlarınızda ekstra kontrol ve doğruluk sağlayacak daha küçük bir çerçeve kullanabileceğiniz anlamına gelir. Aşağıdaki en iyi seçenek Wilson Pro Staff olacaktır.

Ancak, salınım yolunuz daha uzunsa ve Rafael Nadal'a benzer çok sayıda spin üretiyorsanız, daha büyük bir raket seçebilirsiniz. Bu durumda, yer vuruşlarınız alçaktan yükseğe sallınım yapar, spin yaratır, ancak topa çok fazla vurmadığınız için çok fazla güç olması gerekmez. Nadal'ın Pure Aero'su aşağıda gözden geçirilmiştir.

Daha Fazla Topspin veya Düz Yer Vuruşu Vuruyor musunuz?

Daha fazla topspin vurmayı seviyorsanız, bu gücü vurgulayan bir raket aramalısınız. Daha açık kordaj desenlerine sahip tenis raketleri, topu daha fazla tutar ve spin yaratmanıza yardımcı olur. Bu, dizelerin daha fazla dağılacağı anlamına gelir. Ayrıca, atışlarınızda daha da fazla spin yaratmak için kullanabileceğiniz farklı türde kordaj vardır.

Daha düz vuruşlara sahip oyuncular için, daha küçük bir raket kafasına sahip daha sıkı bir kordaj deseni öneririz. 95 ila 98 inç kare arasındaki herhangi bir şey, esas olarak spine güvenmeyen ileri düzey oyuncular için iyi bir seçim olacaktır. Bu, ekstra kordaj yoğunluğu topu daha iyi kontrol edeceğinden şutlarınızı kontrol etmenize yardımcı olacaktır.

Nette mi yoksa Baselinedan mı Oynarsınız? Tekler veya Çiftler Oyuncu musunuz?

Bazı raketler yer vuruşları için volelerden daha iyidir, bu yüzden daha çok ne yapacağınızı düşünmelisiniz. Baseline çizgisinden oynamayı ve yer vuruşlarını vurmayı seviyorsanız, daha fazla spin ve güç ile daha büyük bir tatlı nokta için çok yönlülüğü feda eden bir raket kullanabilirsiniz.

Filede daha fazla zaman geçiren çiftler oyuncuları için iyi hareket kabiliyetine sahip bir raket gerekir. Özellikle USTA 4.0 veya daha yüksek bir seviyede oynuyorsanız. Bu seviyede oyun çiftlerde daha hızlıdır, bu nedenle tepki vermek için daha az zamanınız olur. 100 inç'in altındaki raket kafaları sadece daha fazla çok yönlülüğe sahip olmakla kalmayacak, aynı zamanda volelerinizi yerleştirmek için daha fazla kontrole sahip olacaktır.



İleri Düzey Oyuncular İçin En İyi 6 Tenis Raketinin İncelemeleri

İşte ileri düzey tenisçiler için en iyi altı seçimimiz için incelemeler.

#1 – Babolat Pure Drive

Bunun piyasadaki en iyi genel raket olduğunu düşünüyoruz. Yeni başlayanlar ve ileri düzey oyuncular tarafından, özellikle daha fazla güç, spin ve vuruşlarında his arayanlar tarafından yaygın olarak kullanılır. Bu raket, Andy Roddick de dahil olmak üzere birçok profesyonel tarafından turda oynarken kullanılır.

100 inç kare çerçeve, piyasadaki birçok gelişmiş raketten daha büyüktür ve daha iyi güç sağlar. Bu, onu herhangi bir beceri seviyesi için harika bir seçenek haline getirir. Geniş çerçeve ve 16×19 kordaj deseni, ona teniste en iyi güç ve kontrol kombinasyonunu verir. Bu, baseline çizgisinden kontrollü, güçlü zemin vuruşları yapmak için mükemmel bir rakettir. Bu raket, topspin oluşturmayı da kolaylaştırır. Çiftler oynarsanız, yalnızca 317 gr. kordajlıda hala nispeten hafif olduğundan, volel için bol hareket kabiliyetine sahip olacaksınız.

Pure Drive'ın bu 2021 versiyonu, konfor seviyesini artıran yeni bir teknoloji içeriyor. Diğer Babolat raket incelemeleriyle karşılaştırıldığında , Pure Drive en güçlü tenis raketidir. Piyasadaki diğer raketler kadar kontrole sahip değildir. Ancak, güçten ödün vermeyen daha fazla kontrole sahip bir raket yoktur.

Fiyat | $$$

USTA Derecelendirmesi | Herhangi bir beceri seviyesi

Lehte ve aleyhte olanlar

  • Tüm beceri seviyeleri için harika

  • Yer vuruÅŸları için mükemmel güç ve kontrol dengesi

  • Açık kordaj deseni sayesinde mükemmel spin

  • Büyük bir tatlı nokta ile harika bir his

  • SaÄŸlam ama kontrol için en iyi seçenek deÄŸil

#2 – Head Graphene 360+ Speed Pro

Bu, ileri düzey oyuncular için bu listedeki tek Head raketimiz, ancak iyi bir raket. Graphene 360+ Speed ​​Pro, dengeli bir şey arayan insanlar için ideal bir oyuncu raketidir.

18×20 kordaj deseni, şutlarınız üzerinde size büyük kontrol sağlayacaktır. Kafa boyutu 100 inç kare olduğundan, yerden vuruşlarınızdan da iyi güç ve spin üretebileceksiniz. Novak Djokovic'in kullandığı bu rakete üst düzey orta ve ileri seviye tekli oyuncular bayılacak.

Head, 2020 için yeni bir baskı ile çıktı. Farklı bir boya işi ile önceki versiyonla neredeyse aynı.

Fiyat | $$$

USTA Derecelendirmesi | 4.0 ve üstü

Lehte ve aleyhte olanlar

  • Kontrol ve gücün harika kombinasyonu

  • Ä°yi spin ve his

  • Dengeli raket

  • Teklerde ve çiftlerde kullanımı kolay

  • DiÄŸer raketler daha fazla güç sunar

  • Yeni baÅŸlayanlar veya sadece iki katına çıkan oyuncular için harika deÄŸil








#3 – Wilson Blade 98 v7

Bu, Serena Williams'ın raketinin bir versiyonudur. Wilson bu raketi kontrol ve rahatlık isteyen oyuncular için yaptı. Bu onların Blade'in 7. versiyonu ve şimdiye kadarkilerin en iyisi.

Bu raket, her yönüyle dengeli bir tenis raketidir. Bu versiyondaki yeni FlexFeel teknolojisi, hissi ve dokunuşu tamamen yeni bir seviyeye getiriyor. Bu, onu hem vole hem de yer vuruşları için harika bir raket yapar. 320 gr. ağırlık, orta ve ileri düzey oyuncular için iyi hale getirir. Açık dize deseni (16×19), baseline çizgisinden yer vuruşlarında spin oluşturmanıza yardımcı olacaktır. Blade'in dengeli çerçevesi, temas halinde de size çok rahat bir his verir.

Daha fazla kontrol, his ve dokunuş istiyorsanız, ancak güç konusunda çok fazla yardıma ihtiyacınız yoksa, bu raket harika bir seçenektir. Daha fazla güç arayan oyuncular için Blade 102'ye (Serena'nın raketi) göz atın.

Fiyat | $$$

USTA Derecelendirmesi | 4.0 ve üstü

Lehte ve aleyhte olanlar

  • Kontrol ve konfor için harika

  • Vole için iyi dokunuÅŸ ve his

  • Her gün oynayamayan oyuncular için cömert tatlı nokta

  • Çok fazla güç üretmez

  • Yeni baÅŸlayanlar veya düşük seviyeli orta seviye oyuncular için deÄŸil











#4 – Yonex VCore Pro 97

Yonex, son on yılda en hızlı büyüyen tenis raketi markalarından biri olmuştur. Bugün Stan Wawrinka, Naomi Osaka ve Denis Shapovalov gibi profesyonel oyuncular Yonex kullanıyor.

VCore Pro 97, en popüler raketlerinden biridir. 97 inç karelik çerçeve boyutu, bunu bir oyuncunun raketi yapar. Tüm Yonex raketlerine benzer şekilde, benzersiz kafa şekli çoğu tenis raketinden farklı bir his ve konfor seviyesi ekler. Raket mükemmel kontrole sahiptir ve 326 gr ile nispeten hafiftir. Bu, onu tekler ve çiftler kortunda tenis oyuncuları için harika kılar. 16×19 kordaj deseni, yer vuruşlarında ve servislerde bol miktarda spin oluşturmanıza olanak tanır.

Bu raket, üst düzey orta ve ileri düzey oyuncular için mükemmel bir seçimdir. Güç üretebilen ve daha fazla kontrol, rahatlık ve his isteyen oyuncular bu raketi sevecekler.

Fiyat | $$$

USTA Derecelendirmesi | 4.0 ve üstü

Lehte ve aleyhte olanlar

  • Yer vuruÅŸlarında mükemmel kontrol ve his

  • Volelerde harika dokunuÅŸ ve konfor

  • Yer vuruÅŸlarında kolay spin ve servis

  • Hafif ve sallınımı kolay

  • Kendi gücünü yaratan oyuncular için iyi

  • Güç için harika deÄŸil










#5 – Babolat Pure Aero Plus

Rafael Nadal tarafından popüler hale getirilen Babolat Pure Aero, dünyanın en çok satan tenis raketlerinden biri haline geldi. Puanı baseline çizgisinden daha fazla spin ve güçle kontrol etmek isteyen büyük swinger'lar içindir.

Pure Aero Plus ekstra 0,5 inç uzunluğa sahiptir ve size daha fazla kaldıraç ve güç sağlar. Çerçeve, daha büyük bir vuruş alanı için 100 inç karedir ve ayrıca havayı kesmek için aerodinamik teknoloji ile üretilmiştir. Bunların tümü, daha fazla raket kafası hızı oluşturmanıza ve dolayısıyla topa spin yapmanıza yardımcı olur. Tavsiye edilen kordaj gerilimi düşük 50'lerdedir, böylece servisinizde de tonlarca güç yaratabilirsiniz.

Bu raket, temel vuruşlarla topu kontrol etmek için spin kullanan veya aslar için güçlü servisler atan başlangıç ​​seviyesindeki oyuncular için harikadır. Bu raketi file oyuncuları veya kontrol konusunda yardıma ihtiyacı olan oyuncular için önermiyoruz.

Fiyat | $$$

USTA Derecelendirmesi | Herhangi bir beceri seviyesi

Lehte ve aleyhte olanlar

  • Hem yer vuruÅŸlarında hem de servislerde güç ve spin için en iyi raket

  • Büyük bir tatlı nokta ile iyi his ve konfor

  • Ekstra 0,5 inç daha fazla güç saÄŸlar

  • Tüm beceri seviyeleri için iyi

  • Kontrol için harika deÄŸil












#6 – Wilson Pro Staff 97 v13

Çok tenis oynuyorsanız ve kendi gücünüzü üretebiliyorsanız, bu raket tam size göre olabilir. Dünyanın en iyi oyuncularından bazıları bu raketi sahanın herhangi bir yerinden puanı kontrol etmek için kullanır. Aslında, Roger Federer aynı raketin daha ağır bir versiyonunu kullanıyor.

Daha küçük çerçeve ve yüzey alanı (97 inç kare), ona temas etmesi için daha küçük bir alan sağlar. Ancak çok oynarsanız ve bu tatlı noktaya tutarlı bir şekilde vurabilirseniz, kordaj deseni (16×19) ona harika bir his ve spin sağlar. Çerçeve, optimum dokunma ve kontrol için tasarlanmıştır. Ayrıca, raketin 331 gr. ağırlığı, güçlü, yetenekli oyuncular için yeterli güç üretmenize olanak tanır.

Bu raket, çok fazla tenis oynayan ve hassas kontrol isteyen ileri düzey oyuncular için harikadır. Tekler ve çiftler için harika bir hareketliliğe ve her yerde kullanıma sahip olduğunu göreceksiniz. Bununla birlikte, listemizdeki en az güçlü rakettir.

Fiyat | $$$

USTA Derecelendirmesi | 4.0 ve üstü sadece

Lehte ve aleyhte olanlar

  • Yer vuruÅŸlarında ve voleybolda kontrol için en iyisi

  • Volelerde ve düşük ÅŸutlarda harika dokunuÅŸ

  • Mükemmel spin ve konfor

  • Tatlı noktaya çarptığınızda çok hassas

  • Hareketlilik filede iyidir

  • Küçük tatlı nokta - tutarsız oyuncular için yanlış ÅŸeyler yanlış olabilir

  • Güç için harika deÄŸil











Sonuç: En İyi Gelişmiş Tenis Raketi Seçimimiz

Yukarıdaki tüm raketler harika seçeneklerdir ve oynadığınız tenis türüne bağlı olarak belirli bir rakete ihtiyacınız olacaktır. Bununla birlikte, en iyi seçenek Babolat Pure Drive'dır . Şirket ayrıca bu raketle eşleştirmek için başka harika tenis malzemeleri de yapıyor .

Pure Drive güç, spin ve his ile bilinmesine rağmen, hızlı tempolu tenis ve çiftler için bile hafif hareketlilik için mükemmel kontrole sahiptir ve bu da onu genel olarak en iyi tenis raketi yapar. Her tür oyuncu, oyunu için mükemmel bir seçenek olarak görür.


164 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page