top of page

Tenis oynamayan sporcular araştırması

Güncelleme tarihi: 26 Mar 2021



Tenis oynamayanlarda araştırmaya katılım kadın-erkek oldukça homojen. Araştırmaya katılımda 17-55 yaş aralığı oldukça yüksek ilgi gösterdiler.


Öğrenim Durumu?

Tenis oynamayanlarda ilgi duyup araştırmamıza katılanlar çok büyük çoğunlukla Üniversite, Yüksek Lisans Doktoralı kişiler oldu. Oldukça az bir oranda lise, ortaokul ve ilkokul izledi.


Nerede ikamet ediyorlar ?

Çankaya da oturanlar daha çok ilgi duyarken sonrasında keçiören, yenimahalle, Etimesgut, Mamak, Altındağ, Gölbaşı, Sincan da oturanlar ilgi gösterdi.


Düzenli Spor yapıyor musunuz?

Tenis oynamayanlar oldukça yüksek oranda düzenli spor yapmaktalar. Haftada 1-3 gün spor için zaman ayırıyorlar. Bu günlerde çoğunluk günde 1-2 saat, % 30 oranında 1 saat ve daha az zaman ayırarak spor yapmaktalar.


Spor tesislerine kolay erişebiliyor musunuz?

Tenis oynamayan ama düzenli spor yapanlar çok büyük oranda spor tesislerine kolay ulaşabiliyorlar.


Spor yapmak için ayırdığınız bütçe ne kadar?

Tenis oynamayan sporcuların çoğunluğu ayda 500 TL kadar spor için bütçe ayırmakta, %15 oranında 1000 TL ye kadar bütçe ayırıyorlar.. Daha fazla bütçe ayıran %20 dolayında.


Raketli sporlardan hangisi ile ilgileniyorsunuz, oynuyorsunuz?

Raketli sporlardan en çok ilgilendikleri kort tenisi(%44), sonra masa tenisi (%28) gelmekte. Sonrasında sırasıyla Badminton, Squash v.d. gelmekte. Oynayanlar çoğunluk masa tenisi oynamakta. Sonra tenis, badminton, squash, vd. gelmekte.


İmkanınız olsa kort tenisi oynamak istermisiniz?

Kort tenisi oynamayanlar imkanları olsa çok büyük bir oranla kort tenisi oynamak istemektedirler. Oynamak istemem diyenler sadece %5




21 görüntüleme0 yorum
bottom of page